Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK Parti Keşan 5. Olağan Kongresi’nde mavi listeyle başkan adayı olan Savaş Pekdemir, dün düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Kongrenin yüksek katılımla, bayram havasında geçtiğini ifade eden Pekdemir, “Kongre sürecinde aday olmamızın sebeplerinden en önemlisi; partimize daha iyi hizmet edeceğimizi düşünmemiz ve partimizin çıtasını yükseltme düşüncemizdi. Hiçbir zaman partimize zarar verecek şekilde hareket etmedik. Kongre sürecinden çok memnunuz. Başarılı bir kongre geçirdik. Kongremize katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyoruz. Kongremizde bizleri onurlandıran Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, İl Başkanı Rafet Sezen’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sürecin başından itibaren benimle birlikte yola çıkan tüm ekip arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Parti hepimizin partisi ve seçilen başkanımız hepimizin başkanı. Parti içerisinde hep birlikte görev yapmaya devam edeceğiz. Önümüzde genel seçimler var. Partimiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir süreç. Bu süreç içerisinde partimiz için elimizden gelen çalışmaları yapacağız.” dedi.

ALDIĞIMIZ OY KÖTÜ DEĞİL

Savaş Pekdemir, aldıkları oyun azımsanmayacak boyutta olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kongre sürecine girerken bazı değerlendirmeleri yaptık. Aldığımız oy kötü değil. Kendimizi başarısız olarak görmüyoruz. Kazanan partimiz. Bundan sonraki süreçte yönetim kurulunda görev almasak bile her etkinlikte partimizin yanında olacağız. Herhangi bir kopukluk olmayacak. Partimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”