GİZEM GÖRÜR

Keşan’da geçen Cumartesi günü AK Parti İlçe Kongresi’ni yaptıklarının altını çizerek sözlerine başlayan Savcu, “Kongremize sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri ile bakanımız, grup başkanvekilimiz, Edirne milletvekilimiz katıldı. Kongre, bayram havasında geçti. Göreve yeni seçilen Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarı dileriz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUĞUMU LİSTELER AÇIKLANDIĞI ZAMAN ÖĞRENDİM

Milletvekili seçimlerindeki süreç ile ilçe başkanlığı sürecini karşılaştırarak açıklamasına devam eden Fahrettin Savcu, şunları söyledi: “1 Kasım’da AK Parti’den milletvekili adayı olmak ve o gömleği giyip meydanlarda oy istemek Seyit Onbaşı’nın Çanakkale’de Türk Milleti için savaşmasına benzer. Biz de 1 Kasım seçimlerinde milletin teveccühü ile alın terimizin karşılığını tek başına iktidar olarak aldık. Edirne’de, yüzde 33 oy aldık. Edirne’de her 3 kişiden 1’inin oyunu aldık. AK Parti gücünü birlik ve beraberlikten alıyor. Ben genel merkeze adaylık başvurusunda bulunmadım. Milletvekili adayı olduğumu listeler açıklandığı zaman öğrendim. AK Parti’de makamlar ve görevler istenmez, verilir. Eğer makamlar istenirse o makamlar sizden kaçarlar. Davaya ve AK Parti’nin siyasi mücadelesine sarılırsanız, Cumhurbaşkanımızın yoluna sevdalanırsanız, o makamlar mutlaka sizleri bulur. Tıpkı beni bulduğu gibi. Ben başvuru yapmadım ama aday gösterildim. İlçe başkanlığı konusunda da süreç aynıdır. Burada da görev istenmez verilir.”

BU ÜSLUP HİÇBİR AK PARTİLİYE YAKIŞMAZ

AK Parti İlçe Başkan adayı olan Hüseyin Yıldırım’ın AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mehmet Muş’a yönelik söylemlerini eleştiren Savcu, sözlerine şöyle devam etti: “Yıldırım’ın ‘Mehmet Muş’tan utanıyorum.’ şeklindeki söylemi yakışıksız bir durumdur. Parti içerisinde bir istişarede bulunulmuş ve tek aday gidileceği dile getirilmiş. Ayrıca, Hüseyin Yıldırım’ın adaylığı engellenmedi. Hüseyin Yıldırım kural hatası yaptı. Örnek vermek gerekirse, futbolda karşılaşmaya nasıl 13 kişi çıkılamayacaksa, 11 kişilik kadroyla çıkılıyorsa, burada düzenlenen seçimde de belli bir kural var. Partimizin bir tüzüğü var ve herkes buna uymak zorundadır. Arkadaşımız liste yaparken hata yapmış ve listesi kabul olmamıştır. AK Parti’de her zaman rekabet olacaktır ancak birlik ve beraberliğimize zarar vermeden bu yapılmalıdır. Halk tarafından seçilmiş bir milletvekilinden utandığını dile getiriyorsa, o zaman ben o kişinin AK Partililiğinden şüphe duyarım. Birilerin kayığına su taşıdığına ihtimal veririm. Hüseyin Boyalık’ı ben başarılı buluyorum. Elbette ki eleştiri yapanlar da olacaktır ancak bu aile içerisinde konuşulur. AK Parti kültürünü benimsemiş biri lider olabilir, ilçe başkanı olabilir. Kongrede, Mehmet Muş, ‘biriz ve beraberiz, istişareler yapılmalı, makamlar istenmez, verilir.’ diyor. Hüseyin Yıldırım arkadaşımız, seçimlere son 2 gün kala aday olduğunu açıklıyor, listeleri takip edemiyor. Sonra çıkıp mağdur olduğunu dile getirerek milyonlarca insandan oy almış milletin vekilini kınamaya kalkıyor. Partimizin bir büyüğüne yönelik takınılan yanlış bu üslup hiçbir AK Partiliye yakışmaz.”

BU TERBİYESİZ ÜSLUBA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Hüseyin Yıldırım’ın AK Parti’den İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’ne Meclis Üyesi seçildiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Fahrettin Savcu, şöyle devam etti: “Bu arkadaşımıza insanlar Bayrampaşa’ya hizmet etmesi için oy verdi. Milletvekillerimizi ve parti büyüklerimizi yakışıksız şekilde eleştirerek mi hizmet vermeyi düşünüyor? Böyle birini ilçe başkanı yaparlar mı? Hatta böyle birini AK Parti’ye üye dahi yapmazlar. Bundan ötürü de herkes aklını başına almalıdır ve haddini bilmelidir. Ayrıca AK Parti’de adaylığı engellenmiş olsaydı divan başkanlığı adaylık başvurusunu almazdı. Burada şaşırtma politikası yapılmamalı. Siyaset yapacak herkese saygımız vardır ancak bu terbiyesiz üsluba tahammülümüz yok. Milletvekilinden utandığını dile getirmesi disiplin suçudur. Dolayısıyla partiden ihraç edilmelidir. Böyle partililere ihtiyaç yoktur.”

2019 YILINDA YAPILACAK SEÇİMLERDE BAŞARILI OLUNACAKTIR

Savcu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni seçilen yönetimin işi hiç kolay değil ancak bunun üstesinden geleceklerine inanıyorum. 2019 yılında yapılacak seçimlerde başarılı olunacaktır. Ayrıca sarf edilen söylemler bizlerin birliğini ve beraberliğini perçinlemiştir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ