HABER MERKEZİ

“GENÇLERİMİZİN İSTİHDAMI İÇİN ADIMLAR ATILMALI”

Keşan’daki gençlerin işsizlik oranlarının her geçen gün arttığının altını çizerek, sözlerine başlayan Savcu, şunları söyledi: “Aileler artık, çocuklarının eğitimine önem vermeye çalışıyor. Artık, gençlerimizin lise ve üniversite mezunu olduğunu görüyoruz. Gençlerimizin eğitimlerinin geçmiş yıllara göre, daha iyi seviyede olduğunu görüyoruz. Bundan ötürü de, eğitimli ve işsiz olan gençlerimizin istihdam edilmesine yönelik bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Gerek yerel yönetimlerin gerekse genel idarenin bu yönde adımlar atmasını istiyoruz. Eğitimli gençlerimizi daha iyi yerlerde görmeyi umut ediyoruz.”

İŞÇİ ALIMLARI OLACAKSA, ADALETLİ ŞEKİLDE YAPILMALI”

Keşan Belediyesi’ne işçi alımları konusunda değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Savcu, “Belediyemize ihtiyaç varsa, işçi alımları olabilir. Buna kimsenin herhangi bir itirazı yok. Belediye işçi alınırken meclis üyelerinin, belediye başkan yardımcılarının ya da partililerin yakınlarının olduğunu görmekteyiz. Alınacak personel, belirlenen kriterlere uygun olabilir ama siyasi anlamda etik olup-olmadığı tartışılır. Siyaset yapan meclis üyesi ya da belediye başkan yardımcısı, birinci derece yakınını işe sokamaz. Eğer işe konulacaksa, görevinden ayrılmalı ya da başka yerlerde istihdam etmesi gerekiyor. Görev yaptığı belediyede ya da kamu kurumda, kardeşini, kızını ve oğlunu işe almamalı. Yerel gazetelerde, GÜNEKAB meclisi toplantısının gündeminde, 4 adet sözleşmeli personel çalıştırılması konusunun görüşüleceği ifade ediliyor. Soruyorum: geçmişte olduğu gibi yine birinci derece yakınlar mı birlik bünyesinde çalıştırılacak? Herkes yakınlarını bir yerlere getirmeye çalıştığından ötürü gerçekten işe ihtiyaç duyan gençler umutsuz şekilde ne yapacağını düşünüyor. Eğer alım yapılacaksa, eğitimli ve belirlenen kriterlere uygun dezavantajlı gençler bu yerlerde değerlendirilmeli. Bunlar toplum nazarında hoş şeyler değil. İşçi alımları olacaksa, adaletli şekilde yapılmalı ve objektif davranılmalı.” dedi.

“HAK EDEN GENÇLERIN ÖNÜNE GEÇILMEMELİ”

Savcu sözlerini şöyle tamamladı: “GÜNEKAB’a 4 tane sözleşmeli personel alınacaksa, birilerinin yakınları değil; gerçekten ihtiyaç sahibi kişiler alınmalı. Geçmişte yapılan hataların en azından bu son alımda tekrar edilmemesini temenni ediyorum. Hak eden gençlerin önüne geçilmemeli. Bazı kişiler, ‘hep bana, hep bana’ dememelidir. Alımlarda, siyasi baskılar olabilir ama bunlara göğüs gerilirse, o zaman Keşan’ın başkanı olursunuz. Gelecekten umutlu olan gençlerimizi küstürmemek adına adaleti elden bırakmamak lazım.”