HABER MERKEZİ

Açıklamasına, “2018 yılının ilk ziyaretini, Edirne Valisi Günay Özdemir’e yaptım.” diyerek başlayan Savcu, şunları söyledi: “Valimizle 1 saat görüştük ve kendisi romanlarla ilgili projeler hazırladığını dile getirdi. 2018 yılı içerisinde Valilik ve roman sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, hazırlanan projeleri hayata geçireceklerini bizimle paylaştı. 0-4 yaş ile ilkokul, ortaokulu ve lisede öğrenim gören çocuklarımızın okullarında inceleme ve izleme yapılıyorlar. Çocuklarımızın okullara gidebilmeleri için imkanlar geliştiriliyor. Hatta roman çocuklarımızın doğum günlerini bile takip edip onları mutlu edecek hediyeler verilmesi planlanıyor. Buradaki amaç farkındalık yaratmaktır. Ayrıca çocukların okuldan sonra zamanını geçirebilecekleri yer konusunda istişarelerde bulunduk. Okuldan uzaklaşan çocuklarımızın istihdamı içinde gerekli şartların yaratılması amaçlanıyor. Önemli projeleri Sayın Valimiz öncülüğünde yapıp, roman vatandaşlarımız için faydalı işler olması amaçlanıyor. Sayın Valimize romanların geleceği için plan ve proje hazırlamasından ötürü teşekkür ederiz.”

EYLEMLE SÖYLEM BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Keşan’daki yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde de, bulunan Fahrettin Savcu şunları söyledi: “Açlık sınırının bin 857 lira seviyelerinde iken Keşan Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının yaklaşık 12 bin lira seviyelerinde olduğunu okuyoruz. AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’nin konu hakkındaki açıklamalarını da okuduk. Keşanlı vatandaşlar ve siyasiler olarak, belediyeden bir cevap verilmesini bekledik ancak herhangi bir cevap verilmedi. Bu konuda suskun kalmayı tercih ettiler. Halkçılıktan, demokrasiden, sosyalistlikten, laiklikten bahsedilecek ama bir tarafta maaşlarını alamayan işçiler var. Bu işçiler kasabın, bakkalın önünden geçemez durumdalar ve ailesine muhtaç kalırken; Sayın Boyalık’ın dediği gibi başkan yardımcıları 12 bin lira maaş alıyorlar. Daha sonra bu arkadaşlar çıkıp, halkçıyım ve sosyalistim diyecekler. Burada eylemle söylem birbirini tutmuyor.”

CHP İL VE İLÇE BAŞKANLARINI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Sendikalar tarafından çalışanlara zam konusunda, görüşmelerin yapılmaya başlandığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Savcu şöyle konuştu: “Edirne, Uzunköprü ve Süloğlu’da, sendika temsilcileri tarafından görüşmelerin yapıldığını, yapılan zammın kamuoyuna açıklandığını görmekteyiz. Hatırlanacağı gibi 2015’in Haziran ayında da Keşan Belediye Başkanı ile Tüm Bel Sen yöneticileri tarafından eski meclis salonunda imzalanan sözleşme kamuoyuyla paylaşılmıştı. Ama sendika temsilcileriyle yapılan yeni sözleşme her nedense, kamuoyuyla paylaşılmadığını görmekteyiz. Sessiz sedasız bir sözleşme imzalanıyor ve ciddi bir maaş artışının yaşandığını ifade ediliyor. Yaptığımız araştırmalarda 100 binin altında nüfusu olan belediyelerde, başkan yardımcılarının maaşları 3 bin ya da 3 bin lira olması gerekiyor. Ancak Keşan Belediyesi’nde durum böyle değil. Şu anda alındığı ifade edilen 12 bin liranın helal kazanç olmadığını düşünüyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP’nin Edirne Milletvekillerine, CHP’li Belediye Meclis Üyelerine, CHP İl ve İlçe Başkanlarını göreve davet ediyorum. Bu maaş artışının gerçek olup-olmadığının kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz.”

SENDİKA TEMSİLCİLERİ BU MAAŞI NEYE GÖRE BELİRLEDİ

Keşan’daki sendika yöneticilerini de eleştiren Fahrettin Savcu “Asgari ücret konusunda sürekli eleştirilerde bulunan sendika yöneticileri, fakiri ve halkı düşünüyorlarsa, neden bu maaşlar konusunda sesleri çıkmıyor. Tüm Bel Sen yöneticisi, 12 bin liralık maaş artışını nasıl yapabiliyor? Keşan Belediye Başkanı bu konuda acaba kandırıldı mı yoksa bilerek mi imzaladı? Burada danışıklı dövüş mü var? Keşan’ın 3’te 1’i bin liranın altında yaşamaya çalışıyor. Belediye şu anda borç batağında. Belediyede 5 tane Belediye Başkan Yardımcımız var ve 1 yıllık masrafları, maaş alamayan tüm işçilerin alacağını karşılamış oluyor. Başkan yardımcılarının 12 bin liralık maaşı, Keşan’ın değerlerine de aykırıdır. Belediye borcunu harcını yenmiş bir durumda değil. Sendika temsilcileri bu maaşı neye göre belirledi? Sendikacılık, Belediye Başkan Yardımcılarına maaş artışı yaparak, yağcılık yapmak mıdır?” şeklinde konuştu.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİMİZ, BAŞKAN

YARDIMCILARININ MAAŞ BORDROLARINI İSTESİNLER”

Keşan Belediye Meclisi’nin 4 Ocak’ta toplanacağını hatırlatan Savcu, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti meclis üyelerimiz, belediye başkan yardımcılarının maaş bordrolarını istesinler. Bu konuda, soru önergesi vermelerini istiyorum. En azından maaşlarında herhangi bir artış olup-olmadığını öğrenmiş olalım. Artış olmuşsa, kaç aydan bu yana aldıklarını halka açıklasınlar.”

“KİMSE, KEŞAN’IN VE İŞÇİNİN SIRTINA BİNMESİN”

Fahrettin Savcu, sözlerini şöyle tamamladı: Sayın Belediye Başkanımızın halkçı ve sosyalist biri olduğuna inancım tamdır. Belediye başkanımızdan hiçbir şüphemiz yok ve yaşanan bu kötü duruma sessiz kalmayacağına inancımızda tamdır. Belediye başkan yardımcılarımızın da, halka hizmet etmek için seçildiklerine göre, maaş almadan gönüllü şekilde çalışacaklarına inanıyorum. Milletin refahı, yaşam standardını artırmak için maaş almadan çalışsınlar. Çünkü belediye, geçim kaynağı ve istihdam edilecek bir yer değildir. Millet, sizi hizmet etmeniz için seçtiler. Kent Konseyi Başkanımız, halkın yanındadır ve bu konuda ne düşündüğünü kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz. Örnek vermek gerekirse, Kent Konseyi’nin maaşı yok ve gönüllük esasına göre çalışıyor. Adalet isteniyor, sömürüye karşı çıkılıyor ancak, her şey yine sizlerde görüyoruz. Kimse, Keşan’ın ve işçinin sırtına binmesin. Belediye Başkanımız halkın adamı, halktan kaçacağına inanmıyorum ve gerekli açıklamaları yapacaktır.”