HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın, açılım sürecisinden sonra romanların geri kaldığı yönünde söylemlerde bulunduğunu belirten Savcu, şunları söyledi: “Sayın Bircan, yanına baksaydı, Milletvekili Özcan Purçu’yu görecekti. Sayın Purçu, AK Parti’nin yaptığı roman açılımının eserlerinden biridir. CHP bu durumu görüp Sayın Özcan Purçu’yu aday göstermiştir. Açılım yapıldı ancak bizler eğitimde ve barınmada geri kalmadık. AK Parti iktidarında Edirne genelinde bin 426 konut yapıldı ve roman kardeşlerimizi ev sahibi yaptık. Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz.”

HERKES NE EKTİYSE SEÇİMDE ONU BİÇECEKTİR

Fahrettin Savcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Romanların partisi ‘AK Parti’ ya da ‘CHP’dir dememiz doğru olmaz. Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olacak. Herkes ne ektiyse seçimde onu biçecektir. Lafla peynir gemisi yürümez. Lafla romanların sorunu bitmez. Romanlar barınmada ve eğitimde daha fazla yol almak istiyor. Romanlar seçen değil; seçilen olmak istiyor. Herkesin emeğe saygı göstermesi gerekiyor. Biz yapılan her eseri görüp saygı duyarız. Örnek vermek gerekirse; Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan, mahallemize spor kompleksi yaptı ve bizlere çok büyük katkılar sundu. O zaman biz kendisine teşekkür ettik.”

KEŞAN’DAN KATILIM SAĞLANACAKTIR

Savcu sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti Genel Merkezi’nde 6 ya da 9 Nisan’da planlanan büyük roman buluşmasına Keşan’dan da bir katılım sağlanacaktır. Bu buluşmada, Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere oluşturulan komitede ben de yer alıyorum. Bana verilen bu görevden ötürü mutlu oldum.”