Sazlıdere Köyü Muhtarı Mehmet Kantor, dün yaptığı açıklamada, bir sahil bölgesi olmalarına rağmen kanalizasyon sorunlarının Edirne İl Genel Meclisi’nce yıllardır adeta görmezden gelindiğini savunarak, Erikli sahiline Mavi Bayrak dikilirken hemen birkaç kilometre yanında olan Sazlıdere köyünde hala kanalizasyon olmadığını unutuyorlar. Keşan’ın 44 köyünde yapılan kanalizasyon sadece 2 köyünde yok ve o iki köyden biri de benim köyüm. Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı birçok üyesi bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda <Sazlıdere’nin kanalizasyon sorunu çözülecek. Bu yılki programa alınacak> diye söz verdiler ama bu söz bir türlü yerine gelmedi. dedi.

BAZI KÖYLERE ASFALT YAPTIRILIYOR, BİZİM KANALİZASYONUMUZ YOK

Kanalizasyon olmadığı için köyün başka altyapı sorunlarıyla da ilgilenemediklerini ve en acil olan ihtiyacın kanalizasyonun yapılması olduğunu kaydeden Kantor, Bu yıl da para gelirse yapılacak deniyor. Keşan’ın 44 köyüne olan para nedense kanalizasyonu olmayan iki köyüne yok. Bazı köylere asfalt yol yaptırılıyor. Sazlıdere’nin kanalizasyonu KÖYDES Projesi kapsamına alınarak yaptırılamaz mı? Çeşitli tanıtım faaliyetlerinde ve etkinliklerde denilmesine rağmen Sazlıdere köyünün ve sahilinin kanalizasyonu yok.” diye konuştu.

9-10 YILDIR UĞRAŞIYORUM

Sazlıdere’nin 3 dönemdir muhtarlığını yaptığını da söyleyen Kantor, sözlerini şöyle sürdürdü: “9-10 yıldır bu kanalizasyon işi ile uğraşıyorum ama bugüne kadar başarılı olamadım. Her dönem başında , her yıl denildi ama hala hiç bir şey yapıldığı yok. Verilen sözler hep boş çıktı.”

ÇÖP SORUNUMUZ YOK

Son olarak Sazlıdere sahilinde çöplerin toplanmasıyla ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Kantor, Çamlıca Muhtarlığının haftada bir gün sahile gelerek düzenli olarak çöpleri topladığını söyledi ve “Çöp konusunda bir sıkıntı yok” dedi.