Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’yi Keşan halk pazarından alışveriş yapmaya davet etti.

HALK PAZARLARI AÇIK HAVADA OLMASA VATANDAŞ AVM’LERE HİÇ GİTMEZ

Ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da hava şartlarının olumsuz olduğu günlerde vatandaşların AVM’lerden alış veriş yapmaya yöneldiğini belirten Aldanmaz, Bu durum yıllardır böyle. Halk pazarları açık havada olmasa vatandaşlar AVM’leri tercih etmez. Kötü havalarda vatandaşın kapalı mekanları tercih etmesi doğal” dedi.

HAVA ŞARTLARININ BİR ÖNEMİ KALMAYACAK

Hava şartlarının iyi olması halinde vatandaşın Cumartesi günleri kurulan halk pazarını tercih ettiğini ifade eden İbrahim Aldanmaz, şunları söyledi: “Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatı tamamlandıktan sonra hava şartlarının da bir önemi kalmayacak. Pazaryeri kapalı olacak. Ancak yeter ki bittiğini görelim. Ayrıca halk pazarında tezgah açan esnaf yıllardan beri Keşanlılara taze sebze meyve sunmaya devam ediyor. Tüm Türkiye Keşan’da kurulan halk pazarına alışverişe gelmeli. Keşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Arhatır da yaptığı açıklamada Trakya’da en düşük sebze meyve fiyatlarının Keşan’da olduğuna dikkat çekmiş. Keşan esnafının olduğu her yer ucuzdur. Bugün İstanbul’da domates 5 TL iken en iyi domates Keşan’da 4 TL.”