1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların Seçmen Bilgi kâğıtları dün sabahtan itibaren muhtarlıklarda dağıtılmaya başlandı.

NEDİM İŞLEK: SABAH 8’DEN AKŞAM 6’YA KADAR BURADAYIZ

Vatandaşların Seçmen Bilgi kâğıtlarını almalarının kendi yararlarına olduğunu söyleyen Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bu sabahtan itibaren başladık. Vatandaşlarımız muhtarlıklarından seçmen bilgi kâğıtlarını alabilirler.  Seçmen Bilgi kâğıdı elinde olan vatandaşlar seçim günü hangi sandıkta oy kullanacağını bileceği için o sandık mı bu sandık mı diye aramaktan, ona buna sormaktan kurtulacak.  Biz muhtarlar olarak sabah saat 8’den akşam 6’ya kadar vatandaşlarımıza hizmet için muhtarlık binalarında bekleyerek onların gelmelerini bekleyeceğiz. Bu seçimler için hazırlanan listeler bir önceki seçimdekine göre bize göre çok daha güzel olmuş. Soy isme bakarak yapılan listeler sayesinde bize gelen vatandaşın seçmen kâğıdını en geç 1-2 dakika içinde bulup teslim edebiliyoruz. Seçmen Bilgi kâğıtları daha önceki seçimlere göre bu sefer muhtarlıklara biraz geç teslim edildi ama vatandaşların da göstereceği duyarlılıkla bunun önüne geçileceğini umuyoruz” diye konuştu.

60 BİN 946 SEÇMEN OY KULLANACAK

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Erken Genel seçiminde; Keşan merkezde 44 bin 302, Beyendik ve Yenimuhacir beldelerinde 3 bin 740 ve köylerde 12 bin 904 olmak üzere toplam 60 bin 946 seçmen oy kullanacak. Keşan merkezde 130, beldelerde 14, köylerde ise 54 olmak üzere 198 sandık kurulacak.