Muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılacak itirazların karara bağlanması bugün saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu)'nın kararına göre, 30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için güncelleştirme amacıyla askıya çıkartılan listelere, bazı seçmenlerce ilgili muhtarlık bünyesinde oturmadıkları iddiasıyla itiraz dilekçesi verildi.

YSK'nın seçim takviminde, muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılacak itirazların karara bağlanmasının  25 Ocak Cumartesi saat 17.00 olarak belirlendiği, itirazların çokluğu nedeniyle söz konusu sürenin 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığı kaydedildi.

Ayrıca 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarınca verilen kararların, nüfus müdürlüklerince 29 Ocak saat 17.00'ye kadar işlenmesinin bitirilmesine karar verildi.

İŞLEK: BÜYÜK SIKINTILAR VAR

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, vatandaşın beyan ettiği adreste gözükmediğinden dolayı itirazların yapıldığını belirterek, “Bu konuda büyük sıkıntılar var. Ev sahibinin veya kiracının beyanı kabul edilmiyor. Adresi beyan eden faturalar ile başvurulunca da deprem sigortası gibi zorlamalar ile karşı karşıya kalınıyor. Bu konuda Türkiye genelinde büyük sıkıntılar var. Vatandaşımız yaşanan bu sorun karşısında çok duyarlı davrandı. Sürenin uzatılması da bu duyarlılığın göstergesi.” dedi.