CHP Edirne eski milletvekili ve CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Edirne ve Trakya belediye başkan adaylarının açıklanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Gencan, açıklamasında geçen hafta sonu Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin, kendisinin aday olarak atanacağı yönündeki sözlerini de isim vermeden eleştirdi.

Gencan’ın açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gittim.

Daha önceki açıklarımızda söylediğim gibi Edirne ve Trakya’nın belediye başkanlıklarının 16 Ocak veya 9 Şubat 2014 tarihinde açıklanacağını ifade etmiştim. Son yapılan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) 9 Şubat günü Parti Meclisi’nin (PM) toplanması için karar alındığını öğrendim. 9 Şubat 2014 günü de büyük ihtimal ile Edirne ilinin ve ilçelerimizin belediye başkan adaylarının belirlenmesini bekliyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Seçim Komisyonunun yaptığı çalışmalarla Edirne kamuoyunun ve örgütümüzün beklentileri doğrultusunda doğru bir karar verecekleri konusunda beklentilerimiz tamdır.

9 Şubat tarihinin Edirne halkı ve örgütümüz için bir milat ve güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

Hafta sonu konu ile ilgili yapılan basın açıklamasını büyük talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bahsedilen tarihlerde kimin nerede, ne peşinde koştuğunu Edirne halkı ve örgütümüz çok iyi bilmektedir.”

SEDEFÇİ NE DEMİŞTİ?

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 31 Ocak Cuma günü projelerini tanıtırken yaptığı açıklamada, “Baştan beri adayım diyorum, aynı şeyi tekrar söylüyorum adayım. Aday olarak sizlerle artık periyodik toplantılarla tek tek birer tane projemi yapacaklarımızı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ben 5’li komisyondan geçtim, 5’li komisyon Edirne için Hamdi Sedefçi'yi önerdi ve sayın Genel Başkanımız MYK'da konuyu gündeme taşıyarak, Edirne'de Hamdi Sedefçi deme kararı çıkardılar. Şu an MYK'nın kararı geçerlidir. Maalesef Trakya'da Tekirdağ, Kırklareli'deki sorunlardan kaynaklanan sıkıntılarla Trakya bütünlüğü bozulmasın diye Edirne'nin de geriye bırakıldığı bilgisi aldık. 9 Şubat'ta Parti Meclisi'nde bu karar Allah nasip ederse kesin olarak verilecek. Bana Ankara'da parti büyüklerimin dediği şu; ‘Hangi siyasi, yüzde 65 oy alan adamı aday yapmaz?’ Ben de, ‘hangi siyasetçi, bir adayın ankette oyu yüzde 65 çıkıyorsa onu aday yapmaz?’ sorusunu sizlere soruyorum. Takdir sizin ve kamuoyunun” demişti.