Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, dün yaptığı açıklamada, Şehit Aileleri ve Gaziler Parkı’nda yürütülen yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdiği sırada gazetecilerin sorusu üzerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAĞIŞTA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Parkın daha kullanışlı olması ve vatandaşların kullanımına uygun hale gelmesi için bir kafeterya yapma çabasında olduklarını ve bunu da büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Dönmez, Bu çalışmamıza Keşan Kaymakamlığı, İpsala Kaymakamlığı, Keşanlı işadamlarımız ve yardımseverlerimiz belirli bir bağışta bulundu. Bu konuda, kendileri hakkındaki güzel duygularımızı ve teşekkürlerimizi sizlerin aracılığı ile iletmek isteriz” dedi.

AÇILIŞ, NİSAN’IN 2. HAFTASINDA

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Parkı’nın bizler ve bizden sonra kullanacaklar için güzel bir hatıra olmasını istiyoruz diyen Dönmez,  şöyle konuştu:“Bu yeni yaptığımız kafeterya ile birlikte bu park tüm şehit yakınları, gaziler ile onların yakınları için her zaman açık bir kapıları ve yuvalarıdır. Bu aşamada yapılmış, yapılmakta olan ve bitmek üzere olan bir yapı olarak bundan sonra da yardım ve destek verecek kurum, kuruluş, işadamı ve duyarlı bireylerin yanımızda olmaları dileği ile…”

Dönmez, parkın açılışını önümüzdeki Nisan ayının ikinci haftası içinde yapmayı planladıklarını da söyledi.

GAZİNİN, HANGİ STATÜDE MALULEN EMEKLİ EDİLDİĞİ ÖNEMLİ

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Dönmez, geçtiğimiz günlerde ulusal basında yer alan bir habere göre; bir gazinin Genel Kurmay Başkanlığı hakkında açtığı tazminat davasını kazanmasıyla Genel Kurmay’dan yaklaşık 450 bin lira alacağı olması hakkındaki soru üzerine, henüz bu konuda bilgi sahibi olmadığını ancak tüm gaziler için olumlu bir gelişme olacağını belirtti.  Gazilerin hangi statüde malulen emekli edildiklerinin çok önemli olduğunun altını çizen Dönmez, İnşallah bu konu daha güzel bir şekilde çözümlenir. Ancak bugünkü şartlara baktığımızda sanki bugüne kadar hiçbir mücadele verilmemiş gibi bir durum var. Bu anlamda gazilerin de bugünkü Türkiye’ye bakış açısı çok farklı bir şekilde değişmiş olabilir” dedi.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMIŞTIR

Konuyla ilgili konuşmasını ülke gündeminde bulunan “çözüm paketine” değinerek sürdüren ve Şehidin kanı yerde kalmıştır diyen Dönmez, şöyle konuştu:  Çünkü artık ağlayan bir tek anneler kaldı. Teröristler artık ülkemizde elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır.  Şehitlerimiz rahmetli oldu gittiler ama gaziler olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bizleriz. Bizler bu konuya nasıl bakacağız bu ayrı bir konu. Bugün <çözüm paketi> denilen şeyle yapılmak istenenleri ele alırken bu şehitleri neden verdiğimizi bütün toplumun, herkesin sorması gerekir.  Biz şehit ve gaziler olarak vatan savunmamızı yaptık. Ama şu anki insanların korkusu çokmuş demek ki, bu korkuyu nasıl aşacaklarını bilemiyorlar. Liderlik o kadar basit bir vasıf değil. Bir Mustafa Kemal bir daha gelir mi diye sorduğunuzda, bence gelmez. Çünkü o mücadeleyi verirken hiçbir şeyi göz ardı etmeksizin ve canı pahasına bu ülkeyi savunmuştu. Bunu Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Roman’ı ile herkesle birlikte bu mücadeleyi vermişlerdi. Oysa günümüzde şehit ve gazilerin dertlerini düşünmesi gerekenler, ülkemizin nasıl parçalanacağını, nasıl yolsuzluk yapılacağını, Türkiye’nin malvarlığının nasıl hibe edileceğinin hesaplarını yapıyorlar. İnşallah bunu başaramazlar. Ben de başaramayacaklarını düşünüyorum. Türk toplumu bu kadar aptal değildir. Bu son cümleyi kullandığım için de herkesten özür diliyorum.”