BÜLENT SAYLAM

Keşan’da küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan aileler, şehir dışında taşınan barınaklarının olduğu bölgede alt yapının olmamasından dolayı mağdur olduklarını söylediler. 5 yıl önce Keşan Belediyesinin şehir içinde küçük ve büyükbaş hayvan barınakları bulunan ailelere şehir dışında yer göstermesinden bugüne kadar alt yapı sorunu kendini gösterdi. Yenimescit Mahallesi sınırları içerisinde yerleşim bölgesine yaklaşık 800 m uzaklığa taşınan barınakların bulunduğu bölgeye giden yolun bozuk olmasının yanı sıra bölgede su ve elektriğin olmaması buradaki hayvan yetiştiriciliği yapan aileleri zor durumda bırakırken bölgedeki hayvan yetiştiriciliği yapan aileler, alt yapının getirilmesini yetkili birimlerden istediler.

HAYVANLARIMIZ ÇALINIYOR

Bölgede bulunan aileler adına konuşan hayvan yetiştiricileri Gökhan Demirdöven ve Erol Mandacı, alt yapı sorunun yanında yetiştirdikleri hayvanların çalındıklarını da iddia ettiler. Demirdöven, buna benzer şehir dışına alınan barınakların çevre ilçelerde de yapıldığını ancak orada yer gösterilen hayvan yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerinin alt yapılarının tamamlanıp ailelere teslim edildiğini kaydetti. Mandacı da alt yapının olmamasından dolayı kışın doğudan daha zorlu şartlar altında olduklarını dile getirdi.

HAYVANLARIMIZI MAHALLEYE GERİ ALACAĞIZ

Sonbaharın ilk günlerinde yağmurlarla beraber bu bölgeye girmenin zorlaşacağını hatırlatan Demirdöven, “Biz zor durumdayız, mağduruz, buranın alt yapı sorunun çözülmesini istiyoruz.” dedi. Demirdöven, sorunlarının çok olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bu böyle giderse biz hayvanlarımızı mahalleye geri alacağız. Mahalleye aldığımızdan dolayı bize zabıta gelecek. Komşular rahatsız olacak hayvan kokusundan. Biz zor durumdayız. Mağduruz. Allah razı olsun belediye başkanımız bizi buraya getirdi ama sonunu getirmedi. Buranın alt yapısının olmasını istiyoruz. Burada 300 büyükbaş 1500 küçükbaş hayvan var. Suyu getirmekte zorlanıyoruz. Bir hayvanın 50 kg su içiyor. En azından buraya köylerdeki gibi hayvanlar için su yalakları yapılabilir.” 

KIŞIN, DOĞUDAN BETERİZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a gösterdiği yer için teşekkür eden hayvan yetiştiricisi Erol Mandacı, 30 hanenin burada hayvan yetiştirdiğini kaydederek, “Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan bize buraya yer gösterdi. Allah razı olsun kendisinden. 4-5 sene evvel biz buraya geldik. Fakat buraya geldik ama bazı sorunlarımız var. Hayvanlarımız çalınıyor. Suyumuz yok, | | | | elektriğimiz yok her zaman tedirginiz. Kışın doğudan beteriz yani. Burada 30 hane var. Geçen gün bir kepçeciyi gördüm şu yolu düzeltir misin? ‘Yapamam’ dedi. Büyüklerimizin bizimle ilgilenmesini istiyoruz. Başka bir şey istediğimiz yok.” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ