S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Davut Aydın, yaz sezonu boyunca 23.35’e kadar minibüslerin çalışacağını belirtti.

Okulların tatile girmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte dolmuş saatlerinde değişiklik yaptıklarını belirten Aydın, akşamları vatandaşların mağduriyet yaşamaması için saat 23.35’e kadar minibüslerin olduğunu söyledi.

Davut Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşların büyük bir çoğunluğu gece KİPA ve Cennet Bahçesi civarında oluyor. Oradan gelecek vatandaşların mağduriyet yaşamaması için KİPA’ dan saat 23.35’te aracımız kalkıyor. Birçok bölgede ise 30 dakika uzattık. Tam randıman almamamıza rağmen bu uygulamaya başladık. Yönetim kurulu ve Belediye ile karşılıklı görüşülerek saatlerimizi uzattık. Kışın saat 23.00’e kadar olan minibüs saatlerini düğün sezonunun açılması gibi nedenlerden dolayı 30-35 dakika uzattık.”

KEŞAN’DA ÇOK FAZLA KASİS VAR

Keşan’daki kasislerin sayısının çok fazla olduğunun altını çizen Aydın, gerekli olan yerler dışında kalan kasislerin sürücülere zor anlar yaşattığını belirterek, “Gerekli olan yerler var. Fakat gereksiz olan yerlerde de kasisler var. Minibüsçüler olarak bu kasislerden sıkıntı yaşadığımız dönemler oluyor. Okul önleri veya Cami önleri gibi yerlerde kasis kesinlikle olmalı. Yani kalabalık ve toplu grupların bulunduğu yerlerde kasis olmasında sorun yok. Bizim haricimizde tüm sürücülerin de bu kasis sıkıntısını yaşadığını biliyoruz.” dedi.

S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan yardımcısı Ertan Erkan ise sürücülerin duyarlı bir şekilde trafiği paylaşmasını ve trafik kurallara uymaları gerektiğini söyledi.