S.S. 25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 2013 Yılı Mali Genel Kurul Toplantısı önceki gün kooperatifin Belkoop’ta bulunan tesislerinde yapıldı. Saat 12.30 sıralarında başlayan toplantı, bakanlık temsilcileri Mustafa Kurt ve Göknil Sağlim gözetiminde, 90 ortaktan 50’sinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Genel kurulu, Belediye Başkanı ve CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, bazı belediye meclisi adayları da ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Davut Aydın’ın açış konuşmasının ardından gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak divan heyeti oluşturuldu ve verilen bir önergenin kabulü ile divan başkanlığına Musa Çatal, katip üyeliklere Bülent Gülcü ve İlhan Karakaya getirildi.

Toplantı daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması, yönetim, denetim kurulları raporlarının ve bilançonun okunması ile devam etti. Yönetim kurulu raporu başkan Davut Aydın, denetim kurulu raporu denetim kurulu üyesi Atilla Güven ve bilanço da kooperatif muhasebecisi Nuri Kurt tarafından okundu. Tek tek oylamaya sunulan raporlar ve bilanço 1 ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. Bu arada kooperatif ortaklarından Ömür Coşkun’un genel kurulda gündeme gelen birçok maddeye ret oyu verdiği ve genel kurulda gündeme gelen birçok konuda Hükümet Komiseri Mustafa Kurt’a konuyla ilgili olarak zabıt tutturup bunları imza altına aldığı görüldü.

TAHMİNİ BÜTÇE 201 BİN LİRA

Gündemin 5. maddesinde kooperatifin 2014 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Üye aidatlarını ve çeşitli gelirleri öngören bütçe 210 bin lira olarak kabul edildi. 6. madde olarak 2014 yılı üye aidatlarının belirlenmesi ele alındı. Bu konuda söz alan Kooperatif Başkanı Davut Aydın, aidatın halen 40 lira olduğunu ve 2014 yılında da bu şekilde uygulamada kalmasını önerdi. Aydın’ın bu önerisi oy çokluğu ile kabul edildi ve 2014 yılı aylık aidatlar yine 40 lira olarak kabul edildi.

MAZOT GELİRİ KETUS’A DEVREDİLECEK

Dünkü genel kurulda üzerinde en çok konuşulan ve görüş belirtilen madde 7. madde oldu. Genel kurul bu madde ile kooperatifin akaryakıt istasyonlarından elde ettiği mazot gelirinin KETUS Şirketi’ne aktarılmasını ele aldı. Başkan Aydın bu konuda üyelere yaptığı açıklamada Çomer ve Şapçı benzinliklerinden alım yaptıklarını ve bu firma yetkililerinin her ay sonu elde edilen komisyonu kooperatifin bankadaki hesabına yatırdıklarını bildirdi ve genel kurulun yetki vermesi halinde bankadaki bu paranın KETUS ’a alınan araçların borçlarını ödemede kullanılacağını söyledi. Aydın, bu araçların ödemesi için ortaklardan her gün toplanan 10 lirayı 5 liraya ya da daha aşağıya düşürmeyi amaçladıklarını da belirti. Konuyla ilgili olarak bilgi veren kooperatif muhasebecisi Kurt, 2013 yılı içinde bu aidatlardan net 62 bin liraya yakın para bulunduğunu bildirdi. Genel kurula katılan üyelerin bu konuda çeşitli görüş ve önerilerini ifade etmelerinin ardından madde oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Genel kurulda daha sonra çalışma yönetmeliğine ilişkin görüşme açıldı ve konuyla ilgili olarak üyelere bilgi veridi. Kooperatif yönetimine çeşitli konularda yetki verilmesinin ardından gündemin son maddesi olarak yönetim ve denetim kurulu üyelerine verilecek ücret görüşüldü.