Keşan Belediyesi tarafından 14 Haziran 2016 Salı günü akşamı Keşan’daki Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi ailelerine iftar yemeği verildi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, eşleri ile birlikte gelen konukları kapıda karşıladılar.

Teras Düğün Salonu’ndaki iftar yemeğine Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve eşi, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Personel Albay Cihangir Özer, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve eşi, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Muharrem Köprülü, 22. ve 23. dönem Milletvekili Necdet Budak,  Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ve eşi, CHP  Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı, Mehmet Ali Yetim, Erdinç Can, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ile yönetim kurulu üyeleri Hasan Karagöz, Bülent Gezer, Eyyup Kavazlar, Aytekin Eliüs, Keşan Belediye Meclis Üyeleri Ercan Ersoylu, Nurgül Yıldırım, Mitat Beyazoğlu, İbrahim DinçFeridun Tümer, Yılmaz Başol, Ender Mağden, Bayram Şeker, Neval Karaatlı, Ahmet Çinku, Harun Komanlı, Tolga Saltık, Süleyman Eren, Keşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül ile şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yakınları ve mahalle muhtarları katıldılar.

Yemeğin ardından İlçe Müftüsü İsmail Hergül sofra duası okudu.

Duaların ardından söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, tüm katılımcıların Ramazanını kutlayarak, “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Ramazan ayı insanların nefislerini ıslah etmek için bir sebeptir, ramazan ayı. Huzur her şeyden önemli, biz ulus olarak hele hele Trakya tarafındaki Türkler olarak nerdeyse her aileden bu topraklar için ödenmiş bedellerimiz vardır. Bu candır, kandır koldur, bacaktır. Uzun süreli askerliktir. Şu günlerde maalesef ülkemizin bir parçasında iyi şeyler olmuyor. Düzelecek umudunu taşıyoruz. Kararlılıkla adaletle bu ülkeyi savunduğumuz takdirde bunda başarılı olacağımız kanaatindeyim. Ben şehit ailelerine şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimize başsağlığı ve esenlikler diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Kendilerine ailelerine esenlikler diliyorum. Allah tekrar seneye buluşmayı kısmet etsin. Belalar ülkemizden uzak olsun temennileriyle afiyet olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

İftar Yemeği konuklara çay ikram edilmesi ile sona erdi.