** Esetçe Beldesi’nden asker düğünü ile uğurlanan ancak geçirdiği kaza sonucu Birliğine teslim olamadan hayatını kaybeden şehit er Dinçer Meriç, dün binlerce vatandaşın katıldığı törenle, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

** Kadıköy’den, oğulları Ömercan Çakır’ı Birliğine teslim etmek üzere yola çıkan ve otobüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 40 yaşındaki Gülsen Çakır ve 43 yaşındaki Yılmaz Çakır çifti de gözyaşları arasında toprağa verildi.

 





 

Aksaray'da 13 Ağustos Çarşamba günü sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında otobüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden şehit er İpsala’nın Esetçe Beldesi’nden 23 yaşındaki Dinçer Meriç ile Kadıköy’den oğullarını birliğine teslim etmek üzere yolculuk yapan 40 yaşındaki Gülsen Çakır ve 43 yaşındaki Yılmaz Çakır çifti, dün düzenlenen törenle toprağa verildi.

DİNÇER MERİÇ ESETÇE BELDESİ’NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Birliğine teslim olmak üzere yola çıkan ve yolculuk öncesi Esetçe Beldesi’nde düzenlenen asker düğünü ile uğurlanan, ancak Birliğine teslim olamadan geçirdiği trafik kazası nedeniyle şehit olan Deniz Acemi Er Dinçer Meriç, dün Esetçe Beldesi’nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene; CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Başar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Halil Akar, askeri erkan, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, belde ve civar köylerin halkları olmak üzere binlerce vatandaş katıldı. Kazada yaralanan Esetçe Beldesi’nden erler Aykut Gider, Tolga Yüksel ve Doğukan Yüksel de cenaze törenine katıldı.

Dinçer Meriç’in cenazesi önce Esetçe Beldesi’ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada yapılan duaların ardından cenaze, Esetçe Belediye Binası’nın önüne götürüldü. Esetçe Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlar, Esetçe Belediye Binası’nın önünde toplandı.

Yapılan duanın ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konuşma yaptı.

Esetçe Belde halkı ve törene katılanların üzüntülü bir gün yaşadığını dile getiren Şahin, şunları söyledi:

“Gerçekten üzüntülüyüz. Kaderin huzura gelmesi, meydana gelmesi işte budur. İşte böyle ebedi bir başlangıca uğurladığımız şehidimizin cenaze namazını hep beraber kılacağız. Önce anne babası, kardeşleri ve yakınları olmak üzere hepimiz üzüntülüyüz. İşte bir askere gitme neticesi, daha askerlik ocağına varmadan böyle bir olayla karşılaşması tabii ki daha fazla üzüntülü. Ama sevinçliyiz çünkü artık Esetçe’de de böyle bir şehit var. Böyle bir sıcak günde bu şehidimizi bir an önce uğurlayacağız. Bu vesile ile Esetçe Beldesi’nde yaşayan herkese, başta annesine ve babasına, yakınlarına, kardeşlerine başsağlığı diliyorum. Geride kalanlara Allah sağlık, sıhhat versin diyorum. Allah, ruhunu cennet mekan etsin diyorum, sizlere de katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Değişik yerlerden bugün bu vesile ile katıldınız. Sizlerden de Allah razı olsun, sağ olun var olun.”

Vali Şahin’in konuşmasının ardından helallik verilmesiyle birlikte cenaze, Esetçe Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tören sırasında Dinçer Meriç’in annesi Hatice ve babası Yunus Meriç ile kardeşi Ramazan Meriç, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Anne Hatice Meriç, şehit oğlu Dinçer Meriç’in resmini öperek, gözyaşlarına boğuldu. Anne Hatice Meriç, “Oğlum askere giderken, ‘beyaz gömlek, siyah pantolon yakıştı mı anne?’ dedin. ‘çok yakıştı oğlum’ dedim. Askerliğin çok kısa sürdü oğlum, yaktın beni annem. Hayırlı bir evlat yetiştirmişim ne mutlu bana.” diyerek ağladı. Güçlükle ayakta durdukları gözlenen aile bireyleri, cenaze boyunca 112 Acil Servis ambulansı sağlık ekipleri kontrolünde idi.






GÜLSEN VE YILMAZ ÇAKIR ÇİFTİ KADIKÖY’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Kadıköy’den, oğulları Ömercan Çakır’ı birliğine teslim etmek üzere yola çıkan ve otobüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 40 yaşındaki Gülsen Çakır ve 43 yaşındaki Yılmaz Çakır çifti, dün, cuma vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yılmaz Çifti’nin cenaze törenine, askeri erkan, çevre köyler ile Kadıköy halkı ve yakınları katıldı.