Uzun süredir şikayet konusu olan Büyük Cami Mahallesi Namık Kemal Caddesi’ndeki Şehit Hamdi ve Ülker Sokak üzerindeki metruk evler, dün yıkıldı.

Keşan’ın önemli sorunlarından biri olarak gösterilen ve mahalle sakinlerini tedirgin eden evler, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararınca Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. 5 parselde bulunan evlerden biri koruma kararı nedeniyle yıkılamadı.

Öte yandan mahalledeki bir inşaatta bekçilik yapan Nihat Çelik, evlerin yıkılmasıyla ilgili imza kampanyası başlattı. Bir binanın alt katındaki camına yapıştırılan yazı ve kağıtlara, yoldan geçen mahalle sakinleri imza attı. Kampanya nedeniyle hazırlanan “Herkes Kendisinin Polisi Olacak” başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi: “Namık Kemal Caddesi’ndeki Şehit Hamdi Sokak ve Ülker Sokak’taki harabe evlerde duyduğumuz ve gördüğümüz barınak haline gelen başıboş insanlardan ve her türlü kötülüklerden korunmak, güvenliğimiz, yaşlılarımız için bir tehdit olmuştur. Ayrıca askerlerin evlere girmesini ve gasp olaylarının önünü kesmeye kadar verdik. Harabe evlerin yıkılması için ……… TL’lik masrafı gönüllü vatandaşlarımızdan toplayarak yıkacağız. Herkes kendisinin polisi olsun.”

Çelik, metruk evlerde fuhuş yapıldığını ve evlerin özellikle madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiğini belirterek, “Son zamanlarda gelen herkesi kovaladım. Buralara girmelerini engellemeye çalıştım. Ancak ben gördüklerime müdahale ettim. Görmeden girenler oluyor. İmzalarımızı önce Keşan Belediyesi’ne ardından da diğer ilgili kurumlara vereceğiz.” dedi.