Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan askerlerden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Sercan Gedikli'nin ailesinin yaşadığı Edirne'deki evine ateş düştü.

Evlerine gelen bir telefonla oğullarının yaralandığı haberini alan Gedikli ailesi, şehit haberini 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün'den aldı. Acı haberle gözyaşlarına boğulan anne Semra Gedikli, “Yavrum daha çok gençti” diye feryat ederken, şehit düşen Sercan Gedikli'nin izin sırasını evli arkadaşıyla değiştirdiği ve çatışmada şehit düştüğü öne sürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist ile girilen çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan 26 yaşındaki Sercan Gedikli'nin ailesinin oturduğu Edirne'deki evlerine ateş düştü. Eve gelen bir telefonla oğullarının yaralandığı haberini alan ve Edirne'de uzman çavuşluktan emekli olduktan sonra seyyar piyango bileti sattığı öğrenilen baba Cemal Gedikli, oğlunun durumunu sormak için 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na gitti. Burada oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Gedikli, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ile birlikte oturdukları Fatih Mahallesi TOKİ Konutları C7 Blok’a geldi.

Anne Semra Gedikli, oğlunun çatışmada şehit olduğunu eşi Cemal ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Afgün'den aldı. Acı haberle gözyaşlarına hakim olamayan anne Gedikli, "Yavrum daha çok gençti, sen bize gelemedin, biz sana geliyoruz oğlum" diye feryat etti. Şehit annesi Semra Gedikli'nin feryatları TOKİ konutlarında çınladı. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ve Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan da ailenin evine gelerek taziyede bulundu.

İZİN ÖNCELİĞİNİ EVLİ ARKADAŞLARINA VERMİŞ

Apartmanın önünde taziyeleri kabul eden baba Cemal Gedikli, şehit oğlu Sercan ile telefonda görüştüklerini söyleyerek, "En son dün akşam telefonla görüştük, operasyona çıkacağını söyledi. Ondan sonra da şehit oldu haberini aldık. Daha önce izne gelecekti ama evli arkadaşlarına izin sırasını verdiği için izne çıkamadı. Bayramda geleceğini söylemişti o da kısmet olmadı. Şimdi Sakarya'ya gidiyoruz, cenazemizi memleketimizde kaldıracağız." dedi.

AİLE, AMBULANSLA SAKARYA'YA GÖNDERİLDİ

Acı haberin ardından sağlık ekiplerinin yardımıyla evden çıkan Semra-Cemal çifti ile kızları Elif Gedikli, Edirne Valisi Günay Özdemir'in talimatı doğrultusunda gelen ambulansa konuldu. Sağlık ekiplerinin yardımıyla yürüyen anne Semra Gedikli ambulansa bineceği sırada baygınlık geçirdi ve sedyeye alındı. Daha sonra Gedikli ailesi 112 ambulansı ile memleketleri Sakarya'ya gitti.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Türkiye'nin bu tür felaketlerle her zaman karşılaştığını ancak halkın birlik ve beraberliğini asla bozmadığını söyledi. Vatanın kolay kazanılmadığını kaydeden Vali Özdemir, "Bu vatanı biz kolay kazanmadık, bunu Çanakkale'de gördüler, Dumlupınar'da gördüler, 15 Temmuz'da gördüler. Bütün terör örgütlerinin bunlar son çırpınışları. Vatandaş olarak, halk olarak biz bu işin üstesinden geleceğiz. Şehitlerimizde olsa, bu belayı en kısa sürede atlatacağız. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehidimizin babasına bir yerden telefon gelmiş yaralı diye haber vermişler. Daha sonra şehit olduğunu öğrendiler." diye konuştu.

KAYNARCA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Gedikli, memleketi olan Sakarya'nın Kaynarca İlçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.