“18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nde Yapılacak Olan Törenler Hakkında Yönetmelik”in 3. Maddesi doğrultusunda, “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü” programı belli oldu.

Program gereği, Şehitlik Anıtı ve Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ŞEHİTLİK ANITI’NDAKİ TÖREN

Hastane Caddesi’ndeki Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilecek ve saat 09.00’da başlayacak olan törende ilk olarak, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri sunulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının yapılmasını, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde ve Keşan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Seray Gürses yönetiminde istiklal Marşı’nın söylenmesi izleyecek. Daha sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma, garnizon komutanlığı tarafından belirlenecek bir personel tarafından yapılacak. Bir şehit yakınının konuşmasının ardından, şehitlik alanındaki defter imzalanacak. Buradaki törenin ardından, Asri Mezarlık’taki Şehitlik ziyaret edilecek.

AHMET YENİCE’DEKİ TÖREN

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek ve saat 10.00’da başlayacak olan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından, Keşan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Seray Gürses yönetiminde istiklal Marşı söylenecek. Keşan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hatice Işıklar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını, garnizon komutanlığı tarafından belirlenecek bir personelin, Çanakkale Savaşları ve Şehitler Günü’yle ilgili konuşması izleyecek. “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü”yle ilgili düzenlenen yarışmada, derece alan şiirler, sahipleri tarafından okunacak. Keşan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Unutmayalım Unutturmayalım” adlı canlı tablonun sunulmasıyla tören sona erecek.