BÜLENT SAYLAM

Gecede Rumeli türküleri ve manileri söylenirken dünyaca ünlü Keşanlı klarnet ustası Selim Sesler de anıldı. Selim Sesler’in oğlu kanun sanatçısı Bülent Sesler ile Selim Sesler’in Yusuf Çapraz Anadolu Lisesinde okuyan torunu Übeyt Sesler, koroya eşlik ederek duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Saat 20.30 sıralarında Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda başlayan konsere Keşan Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Geçen, Harun Büker, Mehmet Parlak, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Müdürü Tezcan Kuşkonmaz, Bahçeşehir Koleji Müdürü Kenan Baran, Emekli Öğretmen Salih Gümülcineli, veliler, öğrenciler ve türkü severler katıldı.

EŞSİZ NAĞMELERİN KULAKLARIMIZ ŞENLENECEK

Program öncesi konuşma yapan Okulun Müdürü Tezcan Kuşkonmaz, katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi: “Keşan’ın yetiştirdiği en büyük değerlerden birisi olan Selim Sesler’i hepiniz duymuş, hatta belki dinlemişsinizdir. Ünü Keşan’ı ve ülkemizi aşıp dünyaya yayılan Selim Sesler’in kendisi gibi dünyaca ünlü bir müzisyen olan oğlu Bülent Sesler de ne mutlu bize ki hem velimiz, hem de konuk sanatçımız olarak aramızda bulunmaktadır. bu iki büyük sanatçının müzik dolu yaşamlarını bir kez daha hatırladıktan sonra Bülent Sesler’in eşsiz nağmeleriyle kulaklarımız şenlenecek.”

Kuşkonmaz’ın konuşmasından sonra Selim ve Bülent Sesler’in yaşam öyküleri slayt gösterisi şeklinde sunuldu. Daha sonra Rumeli Türküleri ve manilerine geçildi.

Programda şu türkü ve maniler söylendi:

1. Drama Köprüsü …………Rumeli Solist: Übeyt SESLER, Kanun: Bülent SESLER

2. Bir Fırtına Tuttu Bizi……Selanik Solist: Übeyt SESLER Kanun: Bülent SESLER

3. Bülbülüm Altın Kafeste……Selanik Solist: Übeyt SESLER Kanun: Bülent SESLER

4. Şefo’nn Evi ……Rumeli İştip

5. Rodop Dağları……Rumeli

6. Aman Bre Deryalar …….Rumeli

7. Çıkayım Gideyim Urumeline…..Rumeli Solist: Gaye Çekiç

8. Yağmur Yağar Taş üstüne……..Anonim Solist: Pınar Yaşam Karişit

9. Arda Boyları……….Rumeli Solist : Selenay Değirmendereli

10. Aman Dayler ……………Edirne Solist: Firdevs Emreaçık

11. Çalın Davulları………..Selanik Solist: Derya Alparslan

12. Küp İçinde Nişasta….…Edirne

13. Zilli de Maşa Darbuka Solist: Derya Alparslan

14. Penceresi Yola Karşı…..Rumeli İskeçe

Şef Çiğdem Saylam Kırcıoğlu’nun yönettiği orkestraya Akordeon: Hüseyin Tansu Kırcıoğlu, Piyano: Göker Durmaz, Gitar&Flüt: Koray Canbay, Gitar&Kajon: Emre Akyol, Kanun: Bülent Sesler eşlik etti. Koro ise şöyle oluştu: Minel Erkal, Burak Emre Sezer, Kemal Ekşi, Elif Almina Aydın, Übeyt Sesler, Özlem Karacan, Beyza Gülmez, Dama Yılmaz, Anıl Özcan, Kerim Efe Aktaryıldız, Furkan Perçin, Pınar Yaşam Karişit, Buse Durgut, Döne Baltalıoğlu, Derya Alparslan, Firdevs Emreaçık, Selenay Değirmendereli, Gaye Çekiç, Anıl Dedeoğlu

Mani Topluluğu: Engin Turgay, Gülbeyaz Çetin, Selen Şarkaya, Alişan Aladağ.

Program katkı bulunanlara plaket verildi.