GİZEM GÖRÜR

HER TÜRLÜ MALZEME DÜKKANIMIZDA MEVCUT

Yeni aktivite arayışında olanları dükkanına davet ettiğini belirterek açıklamasına başlayan Semih Kurt, “Av malzemeleri, kamp malzemeleri, deniz malzemeleri, serbest dalış ekipmanları, kamp sektörü içerisinde olan her türlü malzeme dükkanımızda mevcut. Yeni bir aktivite arayışında olan vatandaşların dükkanımıza gelmelerini tavsiye ediyorum. Kendim de profesyonel serbest dalıcıyım. Dalış yapmak için gelen bir personele tüm ürünleri satıyoruz ve bir dalış ücretsiz eğitimini veriyoruz. Malzemeyi satınca müşterimizi tek başına bırakmıyoruz. İkinci dalış için zıpkınla daldırıyoruz. İlk dalışımız kendi kıyılarımızda oluyor, ikinci zıpkınla dalışımız Çanakkale tarafında oluyor. Bizim buralarda balık popülasyonu bozuk olduğu için karşıda bilinçli avcılık yapıyoruz. Karagöz, levrek gibi balıkların avlanması karşıda daha kolay. Yani biz ilgisi olan vatandaşa sadece malzeme satmıyoruz, ilk iki dalışında da yanında oluyoruz.” dedi.

YİVLİ VE YİVSİZ SİLAH TAMİRİ YAPIYORUZ

Kurt, Keşan’da tek yetkili firma olduklarını hatırlatarak şöyle devam etti: “Babam da 6136 Ateşli Silahlar Kanunu’nda İç İşleri Bakanlığı’nın ona vermiş olduğu yetkiyle, yivli ve yivsiz silahların resmi tamirini yapıyor. Keşan’da bakanlık onaylı tek kurumuz. Hiçbir adli makamdan belgesi olmadan iş yapan işletme çok. Alternatif çok ama resmi çalışan sadece biziz.”

SEKTÖRÜN İÇİNDE HER BÖLÜMDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Malzeme yelpazesinin de geniş olduğunu belirterek açıklamasına devam eden Kurt,  “Birçok silahın yetkili satış bayisiyiz. İş yerimizde yerli ve ithal olmak üzere ortalama 20 - 25 marka bulundurmaktayız. Kıyı balıkçılığı, surf casting balıkçılığı, tekne balıkçılığı ve bunun gibi çeşitli balıkçılık modelleri ile ilgili malzemeleri de bulundurmaktayız. Ben aynı zamanda atıcılık da yapıyorum fakat atıcılık eğitimi vermiyoruz. Atıcılık şenliklerinde sponsorluk yaptığımız da oluyor. Kısaca biz sektörün içinde her bölümde olmaya çalışıyoruz. Para bizim için çok önemli değil. Doğru hizmet vermek önemli.” dedi.

HER SENE %10’LUK BİR DÜŞÜŞLE KARŞILAŞIYORUZ

Semih Kurt, her yıl satışların ortalama %10 azaldığını kaydederek şunları söyledi: “İşlerimizde ekonomik anlamda son yıllarda etkilenme söz konusu. Önceki yıllarla kıyaslarsak, av balık malzemelerine önceki yıllarda daha çok talep vardı. Ekonomik zorluklar çeken vatandaş hobi olarak balık tutmak yerine bir borcunu kapatmayı daha mantıklı buluyor. Rakama vurmak gerekirse işlerimizde her sene %10’luk bir düşüşle karşılaşıyoruz. Diğer mesleklerde de her yıl düşüş oluyor tabi.”

AKTİVİTE ARAYIŞINDA OLAN HERKESE TAVSİYE EDERİM

Semih Kurt, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Balıkçılık insanın kendini deşarj edebilmesi için harika bir hobidir. Hiç balık tutulmasa bile sessiz sakin karanlıkta oturup oltayı denize atıp uzun uzun beklemek harika bir deşarj yöntemidir. İnsanlar her türlü sıkıntıdan uzaklaşıyor balık tutarken. Kredi kartı borcunu unutuyor, faturaları unutuyor, eşiyle problemini unutuyor. Şehir ortamından uzaklaştırıyor. Yaz aylarında fazla masrafı olmayan aktivite arayışında olan herkese tavsiye ederim.”