AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, dün partisinin Keşan ilçe teşkilatıyla bir araya gelerek, esnaf, kurum amirleri ve bazı mahallelere ziyaretlerde bulundu.

Saat 12.00 sıralarında, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binasına gelen Emir, burada AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile parti yöneticileri, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, belediye meclis üyeleri, bazı köy muhtarları ile partililer tarafından karşılandı. Şemsettin Emir öncelikle toplantıya katılanlardan tek tek kendilerini tanıtmalarını isteyerek, yönetimden kimlerin toplantıya katılıp-katılmadığı konusunda soru yönelterek notlar aldı.

BİRLİKTE YÜRÜMEYİ BİLECEKSİN

Şemsettin Emir, konuşmasına teşkilatın önemine değinerek başladı. Emir, “Teşkilat, aynı inancı, aynı ruhu, aynı vizyonu taşıyan insanların birlikte hareket etmesidir. Teşkilat verilen istikamete birlikte yürüyen insanlardır. Eğer teşkilatımızın bütün birimleri çalışmıyorsa, mekanizma işlemiyorsa siyasi hareketin yapısı burada oturmamış demektir. Bunu zaten seçim sürecinde yaşadık. Bu saatten sonrada aynı şeyleri yaşamaya hiç niyetimiz yok. Bir teşkilat ya vardır, ya da yoktur. Bu siyaseti bir dava olarak görüyorsan, birlikte yürümeyi bileceksin. Bu iş gönül işidir, aşk işidir. İnanmayan insanların burada yeri yok. Ben size gayretiniz ve heyecanınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden yardımcı olsun. Biz kendi hedeflediğimiz sonucu aldık mı? Almadık. Çalıştığımızın karşılığını aldık mı? Almadık. Ama biraz daha gayret edersek durum daha farklı olacak.” dedi.

BENİ SEVMİYORSAN GİT EVİNE OTUR, SANDIĞA DA OY VERME

Şemsettin Emir, son yapılan genel seçimin “Tayyip Erdoğan gitsin seçimi” olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: “‘Tayyip Erdoğan gitsin’ denilirken kim bir aradaydı? MHP’si, HDP’si, CHP’si bir aradaydı. AK Parti’den kimsenin rahatsızlığı yok, Tayyip Erdoğan’dan var, nedir? ‘Gitsin’ Yurt dışında da İsrail var, İngiltere var, Amerika var. Dışarıda Pensilvanya var, içeride paralel var. Beni sevmiyorsan git evine otur, sandığa da oy verme. Ama ‘Bunlara oy vermeyin gerekirse gidin Vatan Partisi’ne oy verin’ deme. Bir partinin içerisinde böyle insanlar olmaz. ‘Buraya oy vermeyin, MHP’ye oy verin’ diyenleri de biliyorum ben. Bu parti kimsenin şahsi malı değil. AK Parti milletin partisi. AK Parti ideolojik bir parti değil ki. Türkçülük üzerine siyaset yapmıyor ki. Ne siyaseti yapıyor? Millete hizmet siyaseti yapıyor. Senin milletin hizmetinin önünü kesmeye hakkın yok. Ama inşallah artık bunları yaşamayacağız.”

ANLAŞIRSAN ‘KOALİSYON’, ANLAŞAMAZSAN ‘MİLLET’ YANİ ‘SANDIK’ DENİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kurulması için çalıştığını dile getiren Emir, “Millet bize ‘uzlaşın’ diyor. Biz bu talimatı Amerika’dan almadık ki, milletten aldık. Biz, en büyük görevde olarak diğer partilerle koalisyon yapmak zorundayız. MHP, ‘Millet bana ana muhalefet olma görevi verdi’ diyor. Öteki, ‘17-25 Aralık’ı unutmadık’, ‘Cumhurbaşkanı saraydan çıksın, Çankaya’ya gitsin’ diyor. Cumhurbaşkanımız % 52 oy almış, bu milletin bağrından çıkmış. Dolayısıyla kimsenin gücü onu fanusun içine koymaya gücü yetmez. Çünkü onun arkasında millet var. Şimdi yapılan koalisyon çalışmaları tahmin ediyorum 20 gün içerisinde netice verecek. Ancak bizim politikamız şudur, biz milletin semin sonuçlarıyla ilgili verdiği karara saygı duyarız. Ancak koalisyon yapmak mümkün değilse çare yine millettir, sandıktır. Buna da hazırlıklı olalım. Anlaşırsan ‘koalisyon’, anlaşamazsan ‘millet’ yani ‘sandık’ denir. Seçimden sonra neyi görüyoruz? Dolar yükseliyor, borsa düşüyor, fiyatlara her gün zam geliyor. Piyasalar tedirgin, banlalar kredi vermeyi zora sokuyor. Bu zarar kime? 78 milyona.” diye konuştu.

ARTIK YETER, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Şemsettin Emir, çözüm süreci ve son günlerde tırmanan terör olayları ilgili de konuşarak, şunları söyledi: “Her şeye rağmen ısrarla can yakmaya devam ediyorlar. Artık yeter, bıçak kemiğe dayandı. Dolayısıyla hem IŞİD, hem D/HKPC, hem PKK topyekun savaş açtılar. Netice itibariyle bu olaylar ne zaman biteceği konusunda kafanızda soru işareti varsa bunlar silahları bırakmadığı, ülkeyi terk etmediği sürece, terörist silahıyla birlikte bu memlekette gömülene kadar devam edecektir. Madem siz silahı bırakmadınız, o zaman silahla birlikte teröristte gömülecek.”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Keşan ziyaretini de eleştiren Emir, kendisini Roman milletvekili olarak tanımlamanın ayrımcılık olduğunu ve herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyledi.  Şemsettin Emir, bazı kavşaklarda yaşanan sıkıntıların da kısa sürede giderileceğini kayıt düştü.

ZİYARETLER

Şemsettin Emir ve ilçe yöneticileri daha sonra esnaf ve bazı kurum amirlerini makamlarında ziyaret etti. Emir, dün akşamda AK Parti’ye en çok oy çıkan üç mahalleye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.