HABER MERKEZİ

Bunun üzerine süreci yargıya taşıyacağını belirten Helvacıoğlu’na karşın Şen, ifadelerine karşılık veren Helvacıoğlu için, “Aslında 1 buçuk sayfalık bir basın açıklamasından anladığı ya da işine geldiği o kadar herhalde. Oysaki işçilerin atılmasıyla ilgili bir basın açıklamasıydı” dedi.

Şen için suç duyurusunda bulunacağını avukatıyla birlikte kamuoyuna açıklayan Helvacıoğlu, “Kamu düzenini tertip etmekle yükümlü bir kurum olan belediyenin sigortasız işçi çalıştırması asla ve asla mümkün değildir” dedi.

Şen ise Helvacıoğlu’nun kendisi için açacağı davanın hayatında sadece onurlu bir sayfa olacağını belirtti.

Asıl anlatmak istediklerinin AK Parti Belediye Başkan Adayıyken belediyedeki işçileri çıkartmayacağı sözünü veren Mustafa Helvacıoğlu’na sadece sözünü hatırlatmak istediklerini belirten Şen, “Sayın Helvacıoğlu işi yargıya götüreceğini söyledi bundan sonra da iş yargınındır” dedi.

“BEN SENDİKACIYIM ÖRGÜTLÜ TOPLUMU SAVUNUYORUM”

Şen, yaptığı açıklamanın işçilerin atılmasıyla ilgili bir basın açıklaması olduğunu vurgulayarak,“Sayın Helvacıoğlu hafta içerisinde yaptığım bir basın açıklamasına karşılık olarak bir takım ifadelerde bulundu. Aslında 1 buçuk sayfalık bir basın açıklamasından anladığı ya da işine geldiği o kadar herhalde. Oysaki işçilerin atılmasıyla ilgili bir basın açıklamasıydı. Kendisi ve avukatı yaptığı açıklamada suç duyurusunda bulunacağını söylüyor. Ben işçilerin haklarını savunurken Sayın Helvacıoğlu’nun açacağı dava benim için hayatımda onurlu bir sayfa olur. Çalışan personele bu şekilde yaklaştığı sürece, işten atacağım tehditleri ya da attıkları gibi. Aynı şeyi tekrar söylüyorum genel grev dâhil olmak üzere, zaten bu bizim anayasal hakkımızdır, uluslararası sözleşmelerden gelen hakkımızdır. Eğer insanlara huzur vermek gibi çeşitli bahanelerle işten çıkartmalar devam ederse bizde sendika olarak kenarda sessiz bir şekilde beklemeyiz. Bunu anlatmaya çalıştık. Helvacıoğlu bir takım söylemlerde bulundu seçim öncesinde. İşçileri çıkarmayacağına dâhil, biz kendisine bu sözlerini hatırlattık sadece. Bunun dışında bana dava açacağı konu için konuşmak gerekirse evet, Keşan Belediyesinde yevmiyeci işçi çalıştırılıyor. Bir süre çalıştırıldı. Kendisinin söylediği gibi sigortalarını ödediyse gerekli girişimlerde bulunur bizim açıklamamızı tevkif ettirir. Fakat Keşan Belediyesi gibi bir kamu kurumunda fındık bahçelerindeki işçiler gibi işçi çalıştırılması bir ayıptır. Bunu zaten kendisi de kabul ediyor. Beni açıklamayı yaptıktan sonraki gün aradı. Yevmiyeci çalıştırdığını fakat sigortalı çalıştırdığını belirtti. Ben sendikacıyım örgütlü toplumu savunuyorum. Yevmiyeci işçi çalıştırılmış olması o kuruma ve belediye başkanına karşı bir eleştiri sebebidir. Biz bu hakkımızı kullandık. Fakat asıl basın açıklamamızın öznesi bu değildi. Bizim açıklamamızda kendisinin bir haftaki ya da üç-beş gün önceki basında yer alan ifadelerinde ‘gerekirse tekrar çıkartacağım’ gibi sözler sarf ederek giderlerin yüksekliğinden bahsetmesiydi konu. Biz bunlara karşılık sendika tarafı olarak insanların işten çıkartılmasını kabul etmeyeceğimizi ve böyle bir durumda işveren ve sendikaların karşı karşıya geleceğini söyledik. Bizim üyelerimiz beni sürekli arıyor ve huzursuzluklarını dile getiriyorlar. Helvacıoğlu işi yargıya götüreceğini söyledi, bundan sonra da iş yargınındır.” şeklinde konuştu.