HABER MERKEZİ

Büyükdoğanca Köyü'nden, uzun yıllardır delege seçildiğini, yine uzun yıllar Keşan Ziraat Odası Meclis Üyeliği, 4 yıl Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve 6 ayıl da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini keyifle ve aktif olarak yürüttüğünün altını çizen Hasan Şen: “2018 yılında Keşan Ziraat Odası genel kurulunda tek liste ile seçime gidildi. Tüm delegelerin desteğini alarak, liste başı olarak delegelerimizin desteği ile Yönetim Kurulu Başkanı seçildim. Birlikte çiftçilerimize üstün kalitede hizmet edeceğimizi düşündüğüm 21 Meclis Üyesi arkadaşım ile göreve geldik. Benim de desteğim ve önerimle 7 kişilik Yönetim Kurulu seçildi. Ancak 2015-2017 yıllarında Yönetim Kurulu arasında uyumsuzluklar ve güç savaşları yaşanmaya başlandı. Tek tek özenle Yönetim Kurulu'na seçilmesi için çaba gösterdiğim ve seçtirdiğim Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğu, uyumsuz, huzur bozan ve odayı itibarsızlaştıran, kibirli davranışlar sergilemeye başladığından, odanın işleri ve işlemleri tıkanma noktasına geldi. Odamızın daha fazla zarar görmemesi, itibarsızlaştırılmaması, huzursuzlukların yaşanmaması ve devamlılığın sağlanması adına kendimce istifa etmeyi çözüm olarak gördüm. Çünkü olay onursuzlaşmaya başlamıştı,”dedi.

“ONURUMLA İSTİFA ETTİM”

Şen, “Onurumla istifa ettim” diyerek, “Zaten istifa etmesem, yönetimin çoğunluğunun oyu ile yeni başkan seçimi yapılacağının sinyalleri de verilmişti. İktidar hırsı gözlerini bürümüş Yönetim Kurulu'nda bulunan bazı şahısların, hiç hak etmediğim bu davranışları sergilemesi, saygısız davranışları ve kendime duyduğum saygıdan dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Sizlerin verdiği onurlu görevi tamamlayamadığım için çok üzgünüm. Ama şartlar bunu gerektirdi,” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE OLMAK HER ZAMAN GÜZELDİ”

Kurumun olumsuz konularla gündeme gelip zarar görmemesi için bu açıklamaları hep ertelediğini ifade eden Şen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ancak kamuoyunun yoğun talebi üzerine, kendimi üstü kapalı da olsa bu açıklamaları yapmak zorunda hissettim. Kurumumuzu itibarsızlaştırmadan zarar vermeden korumalı ve yasalar çerçevesinde devamsızlığını sağlamalıyız. Çünkü bu kurum çiftçilerimizin. Odamızı gözümüz gibi, tüm kötü insanlardan ve kötülüklerden korumalıyız. Tüm delegelerimiz elinden geleni yapmalı. Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı olmam için bana oy veren arkamda duran, tüm delege arkadaşlarımı ve her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğum tüm çiftçilerimize neden istifa ettiğimi açıklama fırsatı bulamamış olmanın üzüntüsünü hep içinde yaşadım. Bana güvenen ve bana Yönetim Kurulu Başkanlığı şerefini veren tüm çiftçi camiasına gönül dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bundan sonra da Büyükdoğanca Köyü delegesi olarak üzerime düşen görevleri büyük bir onurla yapmaya devam edeceğim. Başka görevlere de layık görülürsem her zaman göreve hazırım. Çiftçilere küçük ya da büyük görev fark etmez. Çiftçilerle birlikte olmak her zaman güzeldi. 2019 yılı Ziraat Odası genel kurulunun tüm çiftçi camiasına hayırlı olmasını gönülden diliyorum.”