HABER MERKEZİ

Edirne’de yayımlanan bir yerel gazetede AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz’la ilgili haberin sosyal medya paylaşımını beğenen Şengül Özcan’ın bu davranışının kafaları karıştırdığı şeklinde çıkan ve cevap hakkının saklı olduğu haberimizde Şengül Özcan, kişilik haklarına saldırı olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Şengül Özcan, 10 senelik komşusu Fatma Aksal’ın da olduğu bir haber ajansının, bulunduğu haberinde bir beğenisi hakkında ise “Bu konuda da bir haber kanalına beğeni yapılması bu derece abartılmasının hiçbir anlam göremiyorum.” şeklinde konuştu.

CHP’li Edirne Belediyesi ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın eleştirildiği Edirne AK Parti Belediye Başkanı Koray Uymaz’ın tanıtımının olduğu Bu topluluk, bu heyecan 31 Mart’ın ayak sesleri” başlıklı haberin sosyal medya paylaşımını beğenen Şengül Özcan’ın yaptığı basın açıklamasını biz de kelimesi kelimesine yayımlıyoruz.

24 SENELİK BİR CHP ÜYESİYİM

24 senelik CHP üyesi olduğunu belirten Şengül Özcan, konu hakkında şunları söyledi: “Bugün Medya Keşan Gazetesi’nde şahsıma atfedilen bir yazıyla ilgili görüş beyan etmek istiyorum. Ben 1994’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin buradaki kuruluşunda bulunan bir insanım. Kurucu üyesiyim. 1994 yılında meclis üyesi adayı olmuştum daha sonra ilçe yönetiminde görev aldım. Daha sonra CHP Kadın Kollarında görev aldım ve aşağı yukarı 24 senelik bir CHP üyesiyim. Bu üyeliğimden ziyade de eşim de 15 yıldır belediye başkanı. Yani partililiğimiz bütün kamuoyunun önündedir, tartışılamaz. Tartıştırmam.”

BU DERECE ABARTILMASINA HİÇBİR ANLAM GÖREMİYORUM

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile aynı apartmanda oturduklarını kaydeden Şengül Özcan, Bu haberle ilgili olarak da Sayın Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksal ile biz aynı apartmanda yaşıyoruz. Fatma Aksal ile benim yaklaşık 10 senelik komşuluğum var. Bu komşuluğumda da partili olduk ama hiçbir zaman düşman olmadık Keşan kamuoyunda da düşman olmadık, düşmanlık etmedik. Sayın Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın da olduğu bir haber ajansının, bulunduğu haberinde bir beğenimin söz konusu olduğu ve bunu dillendirildiği benim şahsi özlük haklarım ile ilgili gazetede yayınlanmıştır. Ben bir partiliyim, Fatma Aksal da bir partilidir, dostuz düşman değiliz.  Bu konuda da bir haber kanalına beğeni yapılması bu derece abartılmasına hiçbir anlam göremiyorum.” ifadelerini kullandı.

KİŞİLİK HAKLARIMA DA SALDIRI GİBİ GÖRÜYORUM

Bir haber kanalına beğeni yapılmasının bu derece abartılmasına hiçbir anlam göremediğini söyleyen Şengül Özcan, açıklamasına şöyle devam etti: “Bunu etik de bulmuyorum. Etik bulmamamın da sebebi haberin yayınlandığı gazetenin sahibi ile benim eşim şu anda ikisi de belediye başkanı aday adayı. Aday adayı olduğu için bu tür bir haberin özellikle onun gazetesinde yayınlanmasının etik kaçmadığını söylüyorum. O yüzden de bu tür bir şeyi kişilik haklarıma da saldırı gibi görüyorum. Kınıyorum.”

BU NEZAKETİN, DEMOKRASİNİN GÜZELLİĞİDİR

Açıklamasının sonunda CHP Genel Merkezine de haber ilerili bildireceğini dile getiren Şengül Özcan, şunları aktardı: “Gerek genel merkeze bu haberle ilgili bilgilendireceğim. Genel merkezle de bir iletişimim olacak. Bu haberleri göndereceğim. Bir de savcılığa kişilik haklarım ile ilgili bu haberden dolayı bir suç duyurusunda bulunacağımı bildiririm. Biz burada Keşan’da her şeyin önünde benim eşim 15 senedir belediye başkanlığında. Hemşericilik hukukunu her zaman önde tutmuştur. Hemşericilik hukuku bizim vazgeçilmezimizdir. Partiler arası partili olabiliriz ama selamımızı kesemeyiz. Cenazesine de gideriz. Düğününe de gideriz. Selamlaşırız da, hayırlı olsun da deriz. Ben bizim aday adaylarımıza da hayırlı olsun demişimdir. Diğer adayları gördüğümde de sokakta denk geldiğinde hayırlı olsun da demişimdir. Yani bu nezakettir. Bu nezaketin, demokrasinin güzelliğidir. Bunun neresi kafa karıştırıyor ben anlamadım. Yani Sayın Milletvekilim Fatma Aksal’ın bulunduğu bir habere bir beğeni bırakmam bu kadar mı? Partiliyim ama düşman değilim.”

Şengül Özcan’ın haberimizden sonra Edirne’de yayımlanan bir yerel gazetede AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz’la ilgili haberin sosyal medya paylaşımındaki beğenisini kaldırdığı görüldü.