HABER MERKEZİ

Şengül Özcan’ın Edirne Ajans Gazetesinin AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz’ın açıklamaları ile ilgili “Bu topluluk, bu heyecan 31 Mart’ın ayak sesleri” başlıklı haberin gazeteye ait facebook sayfasındaki paylaşımına ait beğenisi dikkat çekti. Şengül Özcan’ın kişisel facebook hesabından beğeni yaptığı haberde ise şu başlıklar öne çıktı.

AKMEŞE: “ONLARIN EDİRNELİLERDEN OY İSTEMEYE YÜZÜ DE YOK, HAKKI DA YOK”

7 Aralık 2018 Cuma günü internet sitesinde yayımlanan ve 9 Aralık 2018 tarihinde de gazetenin facebook sayfasında paylaşılan haberde AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz Edirne Belediyesine ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’a eleştirilerin yapıldığı görüldü. Haberde belediyeciliği Türkiye’ye AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrettiğini iddia eden Akmeşe, “İstanbul’u biz almadan önceki halini herkes bilir. Bakın Edirne’de şu anda aynı durumda. 30 seneden beri bu zihniyet Edirne’yi yönetiyor. Yaptıkları ortada. İnanın 30 sene önce yapılan asfaltların yamalarını dahi yapamıyorlar. Edirneliler bunu hak etmiyor. Biz bunu biliyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da Edirne’nin makus tarihini de AK Parti olarak, Koray kardeşimle beraber, Edirnelilerle beraber değiştireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Onların Edirnelilerden oy istemeye yüzü de yok, hakkı da yok arkadaşlar. Çünkü bu Edirne’ye hiçbir şey katmadırlar ve yapmadılar.” şeklinde eleştirilerde bulundu.

AKSAL: “MAALESEF GÜZEL EDİRNE’MİZ HALA ÇÖP,

ÇAMUR VE ÇUKUR İÇİNDEDİR”

Şengül Özcan’ın sosyal medyadan beğenide bulunduğu haberde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da şu eleştirileri dile getirdi: “Ben buradan Koray başkanımızı tebrik ediyorum. İnşallah 31 Mart akşamı çok büyük bir coşku ile başkanlığını kutlayacağız. Aynı günde hem partimizin hem de CHP’nin Edirne Adayları açıklandı. Ben buradan Sayın Recep Gürkan’a da başarılar diliyorum. İnşallah çok güzel bir seçim olur. Bizim hedefimiz Edirne’ye hizmet etmek. Hizmetin de hangi partiden geldiğini biliyorsunuz. 92 yıldır Osmanlı’ya başkentlik yapmış Edirne maalesef istediğimiz yerde değil. Maalesef güzel Edirne’miz hala çöp, çamur ve çukur içindedir. Biz sadece bunları çözersek bu Edirne’de yıllarca belediye başkanlığı yaparız.”

UYMAZ: “EĞER BENİ 2 GÜN ÜST ÜSTE BELEDİYE BİNASINDA GÖRÜRSENİZ O MAKAM BANA HARAM OLSUN”

Son olarak AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz,  açıklamasında eleştirilerini Edirne Belediyesine yaparken şunları söyledi: Belediye binası ve belediye başkanlığı makamı insanları ağırlama ve uğrulama makamı değildir. Belediye başkanı eğer insanların içinde olmuyorsa, biliniz ki başarılı değildir. Belediye Başkanı 2 gün üst üste makamında duruyorsa biliniz ki başarılı değil. Özellikle buradan söylüyorum; Değerli kardeşlerim, değerli Edirneliler eğer beni 2 gün üst üste belediye binasında görürseniz o makam bana haram olsun.”

CEVAP HAKKI SAKLI

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz’ın Edirne Belediyesini ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı eleştirdiği haberin sosyal medyada paylaşımını beğenen CHP’li Keşan Belediye Başkanı ve CHP’den Keşan Belediye Başkan aday adayı Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan’ın cevap hakkının gazetemizde saklı olduğu Şengül Özcan’ın konuyla ilgili açıklamasını kamuoyu merakla bekliyor.