** İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, şenliğin organizatörü olan teakwondo hocası Serkan Doğru’yu sert bir dille eleştirerek, “İptal kararı 1 hafta önceden verildiği halde sırf kişisel ihtirası nedeniyle iptalini duyurmadı. Bütün masrafları ben üstleneceğim, bir kişi şov yapacak, buna razı olamam.” şeklinde konuştu.

** Gürbüz, “Benim talimatım çok netti; Yenikarpuzlu’daki 20 çocuğun da turnuvaya katılması. Ancak buna tahammül edemedi çünkü işin içinde rant var!” dedi.

** Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Edirne Teakwondo Federasyonu’nun temsilcisiyle görüşüp, şenliğin ileriki bir tarihte daha profesyonelce yapılacağını da bildirerek, “Kişilerin kendilerinin ön plana çıkmasını engelleyeceğiz. Uzakdoğu sporları en erdemli sporlardır. Bunlar kendi kendilerini yenememiş kişiler! Başta kendi nefsini yenmesi lazım ki bu sporu yapabilsin, bunu yenemediğini görüyoruz.” diye konuştu.

 

İpsala’da 7 Haziran 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek “2. Uluslararası Teakwondo Şenliği”nin, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından ertelenmesine karşın şenlik organizatörü tarafından duyurulmaması sporcuların mağduriyetine neden oldu. Şenlik yapılacağı için gerek yurt dışı gerekse çevre illerden gelen sporcular, geri dönmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, şenliğin iptali ile ilgili 1 hafta önce karar alındığını ve bunun şenliği organize eden teakwondo öğreticisi Serkan Doğru’ya iletildiğini bildirerek, “Bir mesajla duyurabilirdi. İptal ettiğimizi bildiği halde çağırdılar, insanlar mağdur duruma düşsün diye.” şeklinde konuştu.

“TALİMATIM ÇOK NETTİ: YENİKARPUZLU’DAKİ 20 ÇOCUĞUN TURNUVAYA KATILMASI”

Şenliği iptal etme gerekçelerini ise Kaymakam Gürbüz, şöyle açıkladı:

“1 hafta önce kendilerine dedim ki; Teakwondo Şenliği yapılacak ise eğer, İpsala’daki bütün teakwondocular katılacak. İpsala’da 2 tane taekwondo kursu var. Biri İpsala merkezde biri de Yenikarpuzlu Beldesi’nde. ‘Yenikarpuzlu Beldesi’ndekini katmadan bu turnuvayı yaptırmam’ dedim. Neticede o da benim kulübüm, onun da katılmak hakkı. Enez’den geliyorsa, Yenikarpuzlu’dan da gelecek. Fakat bu iş rant meselesi.

Benim bir güzelliği söndürmeyeceğimi herkes biliyor. İnsanlar kendi rantları için çocukları kullanıyorlar. Şu anda kendi kişisel çıkarı için Serkan Hoca, bu bölgede başka bir kulüp olmasını, onun güdümü altında olmayan başka bir teakwondo kulübü olmasını çekemediği için, benim ısrarıma rağmen, Yenikarpuzlu’daki 20 tane küçücük çocuğun teakwondo yapmasını engellemek istedi. Üstelik tüm maliyeti de Kaymakamlık olarak ben karşılıyorum. Benim salonumda yapılıyor, iaşesini ben karşılıyorum, madalyasını, plaketini, minderini ben veriyorum, bütün masraflarını ben karşılıyorum Buna rağmen 20 tane öğrencinin katılmasını istemiyor çünkü diyor ki; onlar benim öğrencim değil.

İptal edilmesine veya ertelenmesine sebep olan kişi bizzat işin organizatörü olan, benim talimatımı uygulamayan kişidir. Talimatım da çok netti: Yenikarpuzlu’daki kulübün 20 civarında 5 yaşından 15 yaşına kadar olan çocukların katılması. Bu çocukların oraya katılmasını engellemek nedir? Onun da hocası da yine Keşan’dan bir hocaydı. Ama birbirlerine tahammül edemiyorlar çünkü bu işte rant var. Hocası olduğu zaman belli bir usta öğreticilik bedeli alıyor ayrıca ekstra öğrencilerden aldıkları paralar oluyor. Geçen sene sırf yine başka bir hatası olmuştu bu arkadaşın, iptal ettim. Yine öğrencileri bana gönderdi, öğrencileri istismar etti, öğrencilerin hatırına ayda 300-400 TL fazla para vererek bunu çalıştırdık.”

“BENİM YAPTIĞIM BİR ŞEYİ İPTAL EDİLME NOKTASINA GETİREN KİŞİ, BİZZAT KENDİSİ

SORUMLU”

Böyle bir organizasyonu bu tür bir neden olmasa asla erteleme veya iptal etme gibi bir düşünce içine girmeyeceğinin de altını çizen Mehmet Ali Gürbüz, “Ne kadar güzel bir organizasyon. Belediye’ye söylemişim iaşesini hazırlatmışım, minderini almışım, madalyasını almışım, plaketini hazırlatmışım. 250 tane madalya yaptırdık. Benim yaptığım bir şeyi iptal edilme noktasına getiren kişi, bizzat kendisi sorumlu.” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN MASRAFLARI BEN ÜSTLENECEĞİM, BİR KİŞİ ŞOV YAPACAK!”

Kaymakam Gürbüz, bu şenliğin iptal edilmeyeceğini ve ileriki bir tarihte yapılacağını belirterek, şunları dile getirdi:

“Bu kadar hazırlık yapmışım, Edirne Teakwondo Federasyonu’nun temsilcisiyle görüşüp, birlikte daha profesyonelce bir şenlik yapacağız. Kişilerin kendilerinin ön plana çıkmasını engelleyeceğiz. Uzakdoğu sporları en erdemli sporlardır. Bunlar kendi kendilerini yenememiş kişiler. Başta kendi nefsini yenmesi lazım ki bu sporu yapabilsin, bunu yenemediğini görüyoruz. Dostluk, kardeşliktir diyoruz. Yunanistan’dan Bulgaristan’dan getirdiği çocuğa gösterdiği hoşgörüyü Karpuzlu’daki 20 tane çocuğa gösteremiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun çocuklarla ilgilisi olmadığını oradaki hocayla bir rant meselesi olduğunu da çok iyi biliyorum. İptal ettiğimizi bildirdiğimiz halde çağırdılar ve insanlar mağdur duruma düşsün diye. Yoksa bir mesajla duyurulurdu.

Ben organizasyon en güzel şekilde olsun diye her türlü hazırlığı yapmış biriyim. Ama asla bir tane çocuğun dahi ‘ben o turnuvaya katılamıyorum’ demesine tahammül edemem. Hele bir kişinin kişisel ihtirasları için bu turnuvayı yaptıramam. Bütün masrafları ben üstleneceğim, bir kişi şov yapacak, buna da razı olamam.”