Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklama ile AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in doğalgaz ile ilgili değerlendirmelerine değinerek, İzzetiye Köyü ve Çamlıca beldesinin Keşan’a bağlanması konularında bilgi verdi.

SİYASET PEŞİNDE KOŞMAYALIM

Bugüne kadar Keşan’ın hava kirliliği ile ilgili yaptığı açıklamalarda bu konunun siyasetinin olmayacağını defalarca söylediği kaydeden Özcan, “Bu, bölgemizin sorunu. Varsa siyaseten gücümüz çözelim. deyip de ondan sonra diye beyanat veriyorsanız milletin sağlığı ile dalga geçiyorsunuz demektir. Vana diye yıllarca avuttular. Biz Keşanlıyız, gelin siyasi rant peşinde koşmayalım, vatandaşın sağlığını düşünelim. Buradaki hava kirliliği sorununun çözümü doğalgazın gelmesi. Daha hava kirliliğimizin yoğunluk dönemleri gelmedi. Doğalgazı tek başıma getirecek merci olsaydım, çoktan getirirdim.” dedi.

VATANDAŞ İSTERSE AK BELEDİYECİLİK DE OLUR

Sözlerine, “Biz hemşeriyiz bunu siyaset malzemesi yapmayalım.” diyerek devam eden Özcan, şunları dile getirdi: “Vatandaş seçerse Keşan’da AK Belediyecilik de olur. Bu sağlık sorunu varken, böyle bir beyanat vermenin mantığı var mı? Doğalgaz gelmesi için elektrik abonelerinin %60’ının ücret yatırması kararını ben değil, Bakanlar Kurulu koydu. Bunları geçelim artık. Yakın zamanda kent konseyini toplayacağız. Doğalgazın gelmesi bugünkü iktidarın elinde. Eğer diye ısrar edecekseniz, böyle siyaset her zaman geri teper. Hava kirliliği bizim ortak derdimiz. Yarın sokaklara çıktığımız zaman diye söyle. Vatandaş da seçimlerde değerlendirmesini yapsın. Senliği benliği bırakarak, Keşan’da ortak derdimiz için hep beraber bir adım atalım.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZZETİYE’NİN KEŞAN’A BAĞLANMASINI ONAYLADI    

İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması konusunda İçişleri Bakanlığı’nın onayının çıktığını öğrendiğini ancak yazının henüz kendilerine ulaşmadığını ifade eden Mehmet Özcan, şöyle konuştu: “İzzetiye’nin Keşan’a mahalle olması ile ilgili süreçte referandum ve Keşan Belediye Meclisi’nin onaylarından sonra, İçişleri Bakanlığı’nın da onayı geldi. Kararı valilik, Keşan Kaymakamlığı’na, kaymakamlık da bize iletecek. 31 Mart 2014 tarihinden itibaren İzzetiye resmen Keşan’ın mahallesi olacak. Orada yerel seçimler ile gelmiş bir muhtar var. Şu anda köy muhtarlığı görünüyor ve tüzel kişiliği 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere kadar devam edecek. 30 Mart’ta mahalle muhtarı seçileceğinden dolayı İzzetiye’nin fiilen bağlanması seçimlerin sabahı olan 31 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.

ÇAMLICA’NIN KEŞAN’A BAĞLANMASI ÇOK ZOR

Basın mensuplarının Çamlıca Beldesi’nin Keşan’a bağlanması yönünde herhangi bir engelin bulunup  bulunmadığını sorması üzerine şu anki bilgileri doğrultusunda Çamlıca’nın bağlanmasının fiilen ortadan kalktığını dile getiren Özcan, “Ancak kapatılan belediyelerin bağlanma süreci ile ilgili son tarih 5 Temmuz 2013’tü. Burada hukuki bir soru var. Çamlıca’nın bağlanması ile ilgili İzzetiye’de yapılan referandumun ardından, İzzetiye tarafından referanduma başvurulan tarih mi, çıktığı tarih mi, belediye meclisinin kabul tarihi mi, İçişleri Bakanlığı’nın onay tarihi mi baz alınacak? Çamlıca Beldesi’nin bize müracaatları var ama İzzetiye bize fiilen bağlanmamıştı. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın onay tarihi baz alınırsa Çamlıca’nın bağlanması zora girer. Sadece referandum başvuru tarihi baz alınırsa o zaman bir şans olabilir” dedi.