Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Şenol Yalı, bir süre önce düzenlediği basın toplantısında sorduğu sorular ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın verdiği cevaplar arasında bir bağlantı kuramadığını belirterek, Özcan’ın üçüncü dönem belediye başkanı seçilmesi halinde milletvekilliğine aday olup olmayacağı konusunun kendisini de doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Özcan’ın ardından gitme ve Belediye Meclisine girme düşüncesi olmadığını vurgulayan Şenol Yalı, Keşan Ticaret Borsası arsasıyla ilgili sorularına cevap alamadığını da tekrarlayarak, “Ben başkanlık koltuğuna değil Keşan’ın sorunlarına talibim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 18 yıldır her kademesinde hizmet etmiş birisi olarak, ne yavruyum ne sazan, bu hizmeti senden daha iyi yaparım diye ortaya çıktım Sn. Başkan!” dedi.

Yalı’nın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“İlk önce şunu belirtmeliyim ki, benim basın mensupları ile yapmış olduğum kahvaltılı basın açıklamasında merak ettiğim konular ile ilgili Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Özcan’ın vermiş olduğu cevaplar arasında doğru düzgün bir bağlantı kuramadım.

2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday olacak mı? dedim, kendisi sinirli bir şekilde ‘’Bundan ona ne, benim ardımdan meclise mi gelmek istiyorlar?’’  dedi.

Şöyle cevaplayayım;

Birincisi;  diğer aday adayı arkadaşlarım ne yaparlar bilmem ama benim kendisinin ardından gitme, meclis üyesi olma gibi bir düşüncem yok. Öyle bir düşüncem olsaydı, isteseydim, geçen dönem tekrar meclis üyesi olabilirdim. Ancak, benim peşinden gittiğim-izlediğim insanlar, daha önce Belediye’ye zor şartlar altında arsalar, iş yerleri, mülkler kazandırmış olan Rasim Ergene, Metin Çırpan ve Mehmet Gemici gibi önceden görev yapmış Belediye Başkanlarımızdır.

İkincisi; bu milletvekilliği konusu beni birebir ilgilendiren bir konudur, çünkü ben de tıpkı sizin gibi CHP Keşan Belediye Başkanı Aday Adayıyım. Keşan halkının karşısına 5 yıllık bir sürede gerçekleştireceğimiz projeler ve sözler ile çıkacaksak, bu çok önemli bir konudur. Verdiğimiz sözlerin arkasında durmalıyız. Ben Başkan seçilirsem 1 yıl sonra bırakıp gitmeyeceğim, kendisinin de bunu açık bir dille söylemesinin ne gibi bir sakıncası var?  Ayrıca Başkanımızın, benim sorduğum bu soruya sinirli bir şekilde ‘’bundan ona ne’’ gibi cevap vermesi, milletvekilliğine aday olacağını göstermektedir.

“Neden dörtyol mevkiinde bulunan TOKİ arazisini, Keşan Ticaret Borsasından önce, Belediye olarak Keşan halkına kazandırmadınız?” diye sordum, Siz ‘’Buradan bir kurum işin içine girdiğinde maydanoz mu olsaydık?’’ demişsiniz.

Benim sorum esnasında, yapılacak devirlerle ilgili daha önceden bilginizin olduğunu söylememe rağmen, siz maydanoz olmaktan bahsediyorsunuz. Sizin bu arazinin,  Maliye hazinesinden (Askeri Alan) çıkartılıp TOKİ’ye devredileceğinden ve sonrasında satılacağından,  Keşan Ticaret Borsasından önce bilginiz olmasına rağmen, neden başvurmadığınızı Keşan halkı merak etmektedir.

Ayrıca yine sormak istiyorum;

Eski KTB meclisinin imar değişikliği talebinden birkaç gün önce “Park ve yeşil alan olarak kullanmak kaydıyla” maliyetine Belediyeye satış teklifine neden sıcak bakılmamıştır? Bu arazi üzerinde AVM dışında bir proje düşüncesi olan var mı?

 Bu arazi ile ilgili, bir kamu kurumu olan KTB’nin kendi üyeleri ile birlikte kurulacak bir oluşumda (şirkette, el bir, kırk bir vb.)  yer alabileceğinizi, belediye olarak ortaklık yapabileceğinizi basına bildirmişsiniz, hayırlısı olsun. Ancak kamu nerede kaldı, halk ne kazandı, Keşan ve Esnafı ne kazanacak, bunu birileri açıklamak zorunda değil mi? Keşke İmar Planı değişikliği karşılığı alınan bu ortaklık payı  %10 değil de,  %50 olsaydı.  Zira bu %10 hissenin %3’ü de Borsa tarafından verilen, diğer kısmı yol fazlalıklarından gelen miktardır.

Keşan Çarşı Merkezini açık AVM haline getirmek varken, bu arazide yapılacak olan AVM’ye ortak olmak da nedir?

Bu arada geçtiğimiz Pazar günü, 15-20 ailenin o arazide piknik yaptığını görünce, benim o arazi için düşünmüş olduğum Kültür Park projesinin kendiliğinden gerçekleşmeye başladığını sevinerek gözlemledim.

Son olarak; Ben Başkanlık koltuğuna değil Keşan’ın sorunlarına talibim.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 18 yıldır her kademesinde hizmet etmiş birisi olarak, ne yavruyum ne sazan, bu hizmeti senden daha iyi yaparım diye ortaya çıktım Sn. Başkan…..!”