Keşan Sazlıdere Köyü Sahili Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Durak, dün yaptığı açıklamada, sahillerde geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların önümüzdeki yaz sezonunda da yaşanmaması için gerekli olan çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.

SORUNLARIMIZ YENİ SEZON BEKLEMEDEN GİDERİLMELİ

Geçen yaz Sazlıdere sahilinde yaşayan vatandaşların çok sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini, çöplerinin alınmaması, elektrik arızalarının zamanında giderilmemesi ve bozuk yollar nedeniyle zaman zaman büyük mağduriyetler yaşadıklarını kaydeden Durak, “Buradan ilçemizin tüm yetkililerine bir kez daha seslenmek istiyorum. Sazlıdere Sahili Saros Körfezi’nin en güzel sahillerinden biri ve yüzlerce ailenin yaz kış yaşadığı bir yer. Ancak yazın belli aralıklarla alınan çöpler bu günlerde hiçbir şekilde alınmamaya başladı. Sahile giden yol her geçen gün biraz daha bozuluyor ve vatandaşları çileden çıkarmaya yetiyor. Elektrik arızalarımız <özel trafo> denilerek TREDAŞ yetkilileri tarafından yapılmıyor. Sahil boyunca gelişigüzel direklerle taşınan elektrik hattı can ve mal güvenliği açısından çok büyük tehlike arz etmeye devam ediyor. Sazlıdere sahilindeki elektrik şebekesi bir an önce devletin sorumluluğu altına alınmalıdır. Turizm bölgesi olduğumuz için sorunlarımız öncelikli olarak çözümlenmeli.” diye konuştu.

GÜNEKAB ÜYELİĞİ VATANDAŞLARA İYİCE ANLATILMALI

Edirne İl Genel Meclisi’nin köylerdeki çöp sorununun ortadan kalkması için GÜNEKAB’a üye olma kararı aldığını ancak başlayacak bu yeni uygulamaya sahillerin dahil olup olmadığı yönünde net bir açıklama yapılmadığını da ifade eden Durak,  şöyle konuştu: Bu konuda gerekirse köy köy gezilerek insanlara bilgi verilmeli, broşürler basılarak sahillerde köylerde dağıtılmalı. Önümüzdeki sezon sahillerde çöplerin nasıl toplanacağı konusunda insanlara bilgi verilmeli.”

ÇIKMA ASFATLAR SAZLIDERE SAHİLİ YOLUNA DÖKÜLEBİLİR

Durak, Sazlıdere sahiline giden yoldaki bozuklukların biraz olsun giderilmesi için Keşan’ın değişik bölgelerinde devam eden asfalt çalışmaları sırasında ortaya çıkan malzemenin kullanılabileceğini de belirterek, bu konuda ilgililerden destek ve yardım beklediklerini bildirdi.