Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca Projesi” ile taşımalı eğitim sisteminde görevli olan servis şoförlerine, dün Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen seminer ile trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konuları hakkında bilgi verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Michelin Lastikleri ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolü ile gerçekleştirilen “İyi Dersler Şoför Amca Projesi” kapsamındaki seminer, saat 10.00’da, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda başladı.

SONRADAN VAH! DEMENİN HİÇBİR ANLAMI YOK

Aralarında, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan da bulunduğu, Keşan’da taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin, muhtarların, okul müdürlerinin katıldığı seminer; Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Nevzat Bilgin, Trafik Tim Komutanlığı’ndan Kıdemli Başçavuş Oğuz Koçak ve Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker tarafından verildi. Seminerde söz alan Sağlık, “İyi Dersler Şoför Amca Projesi”nin son derece önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, trafikte meydana gelen üzücü olayların, bu seminerler ile sonlandırılmanın amaçlandığını söyledi. Kendileri için en önemli konunun, can güvenliği olduğunun altını çizen Mahir Sağlık, “Bazı işlerde yaptığımız hataları telafi edebiliriz. Fakat konu can ise özellikle de çocuklarımız ise başımıza olumsuz olaylar geldikten sonra bunun telafisi yok. Bu nedenle, kazaları önlemenin başlangıcındaki en önemli yolu, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunun farkına varılmasıdır. Bu farkındalığın yaratılması için yasalar, denetim mekanizmaları, şuanda toplanma amacımızdaki eğitimlerin hepsi birer araçtır. Bu iş zihniyetimize kazınmalıdır. Kötü olaylar olduğunda, ‘Vah!’ demenin hiçbir anlamı yok. Hem kendi kurumumuz, trafik hizmeti yapan kolluk kuvvetleri, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, denetimler yapıp eğitimler veriyor. Çocuklarımızın canını emanet ettiğimiz sizlerden, hassas davranmanızı bekliyoruz. Uyulması gereken kurallar sizlere aktarılacak. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde olumsuz bir durum yaşamayız. Denetim, sadece ilgili kurumlarla olmaz. Aynı zamanda herkes kendisinin denetçisidir. Olumsuz durumlarla karşılaşıldığında veya bize düşen bir görev olduğunda, her zaman yanınızda olduğumuzu belirmek isterim.” dedi.

TEST YAPILDI

Sağlık’ın bu konuşmasından sonra, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim görevlileri tarafından, Keşan’da taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin, muhtarların, okul müdürleri, öncelikle teste tabi tutuldu. Testin ardından, trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitimlerin verildiği seminer sona erdi.