T.Ü. (Trakya Üniversitesi) bünyesinde Keşan’ın 3. akademik eğitim kurumu sessiz sedasız faaliyete geçti.

Keşan MYO (Meslek Yüksek Okulu) ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun ardından, Keşan Sağlık Yüksek Okulu da T.Ü. bünyesinde yerini aldı.

Keşan Sağlık Yüksek Okulu’nun kuruluşu, “Bazı Üniversitelerde Fakülte ve Yüksekokul Kurulmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı” ile 25 Nisan 2013 Tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Henüz bir binası, tabelası, akademik personeli ile öğrencileri bulunmayan Keşan Sağlık Yüksek Okulu’nun 2013-2014 Akademik Yıl’ında faaliyete geçebilmesi için, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yerleştirme programlarına dahil edilmesi, 2014-2015 Akademik Yılı’nda da öğretime başlaması bekleniyor. Keşan Sağlık Yüksek Okulu’nun kurulması T.Ü.’nün http://kesansyo.trakya.edu.tr/ adlı internet sitesinden de duyuruldu.

YENİ YUSUF ÇAPRAZ’LAR ARANIYOR

Keşan Sağlık Yüksek Okulu’nun kurulmasının ardından, nerede faaliyet göstereceği konusu da gündeme geldi. Bunun için Keşan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nu yaptıran hayırsever işadamı Yusuf Çapraz gibi kişilerin benzer girişimde bulunması gerektiğine atıfta bulunan T.Ü. akademik çevreleri, üniversite ve Keşanlılar’ın işbirliğiyle okulun daha çabuk faaliyete geçebileceğini ifade etti.