AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, dün, Keşan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Saat 14.15 sıralarında parti binasına gelen Sezen ve Edirne İl Başkan Yardımcıları Nesim İba ve Fatma Aksal, İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, köy muhtarları ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette ilk sözü Hüseyin Boyalık aldı. Boyalık, şunları söyledi: “Yoğun bir çalışmanın ardından meclisin tatilde olması nedeniyle, vekilimiz il genel meclisimizi ziyaret etti. İnşallah bayram programında da hep beraber olacağız. Ülkemizin geçtiğini yoğun gündem ve darbe girişiminden sonra 27 gece bize sahip çıkan üyelerimize teşekkür ediyorum. Vekilimize ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisine zaman zaman daha sık aramızda görmek istediğimizi beyan ediyoruz. Meclisteki çalışmaları ve iktidar partisi milletvekili olduğundan dolayı çok fazla aramızda olamıyor. Bu sebeple kendisini fazla yoruyoruz. Özellikle Mehmet Müezzinoğlu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmasından sonra gücümüz daha da arttı. İnşallah çalışmalarımız daha kuvvetli şekilde olacaktır.”

Boyalık’tan sonra sözü alan Nesim İba, “Meclisin tatile girmesiyle birlikte çalışmalara ara verildi ancak AK Partili milletvekilleri sahada ve çalışmalarına aktif şekilde devam ediyor. AK Parti’de ‘durmak yok yola devam’ felsefesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milletvekilimiz birlikte Enez ve İpsala’da, parti teşkilatları ile esnaflarımızı ziyaretlerde bulunduk. Milletvekilimiz, Trakya Birlik gibi bir kurumunda başında yer almaktadır. Yoğun çalışmaları olmasından ötürü zaman problemi olabilir ama problemlerin hepsine vakıftır. Ziyarette bulunarak, sorunları varsa çözebilmek, çözemediğimizi ise, daha üst noktalara aktarmak için elçi olarak buradayız.” dedi.

TÜRKİYE’YE BAKIŞ AÇILARI DA, DEĞİŞTİ

Ziyaret Sezen’in konuşmasıyla sürdü. Milletvekili seçileli yaklaşık 10 aylık bir sürenin geçtiğini söyleyen Sezen, “7 Haziran seçimlerinden sonra güneydoğuda, terör tekrar hortladı ve çözüm süreci askıya alındı. Yoğun şekilde terörle mücadele çalışması yapıldı. 1 Kasım seçimlerinin sonucunda, AK Parti yeniden tek başına iktidara geldi ama dünyada senaryolar değişti. Türkiye’ye bakış açıları da, değişti. Bunların dışında 65’inci hükümet kuruldu ve Başbakanlığa Binali Yıldırım göreve geldi. Daha ayağının tozuyla, 15 Temmuz’da hain terör örgütünün girişimiyle karşı karşıya kaldı. Allah bu ülkeye bir daha bu tür olaylar yaşatmasın. Biz, ülkemiz için yine kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZİN İŞİ ÇOK ZOR VE KİMİN NE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Sezen, şöyle devam etti: “Ülkemizde yine bir savaş devam ediyor ve şuanda bitmiş değil. 15 Temmuz’u bertaraf ettik ancak, güneydoğuda yoğun şekilde PKK ve FETÖ terör örgütü iç içe olduğunu görüyoruz. Hükümetimizin işi çok zor ve kimin ne olduğu bilinmiyor. Şimdi ayrıştırmaya çalışıyoruz. En büyük sıkıntı, insanlarımızın iftiraya uğramamasıdır. İftiraya kurban giderse bir vatandaşımız, onun vebali hepimizin üzerindedir. Hassas davranılıyor ancak, haksız yere suçlanan, gözaltına alınan ya da tutuklanan insanlarda olabilir. Davamız, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayakta kalmasıdır. Bu vatandan başka gideceğimiz yer yok ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Milletimiz, bu görevi, yüzde 50’ye yakın oy desteğiyle bize verdi. Meclisin çalışması engellenmek istense de, her türlü güçlüğe rağmen çalışmalara devam etti.”

KENDİSİNİN HER YERDE BİR ESERİ VAR

Rafet Sezen, Mehmet Müezzinoğlu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu hatırlatarak, “Sayın Müezzinoğlu’nun yeniden bakan olması nedeniyle Edirne yine belli bir güç elde etti. Kaybettiğimiz ve eksi değer olarak koyduğumuz bir olayı yeniden kazanmış olduk. Mehmet Müezzinoğlu şuanda, Bursa milletvekili ancak Edirne’de çok güzel intibalar bıraktı. Sizleri benden daha iyi tanıdığını da biliyorum. Kendisi Edirne’yi çok seviyor. Kendisinin her yerde bir eserleri var. Desteğini hissettiğimizde daha güçlü oluyoruz. Diğer bakanlarımızın da, Edirne’ye bakışı farklı.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLALIM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın gerçekleştirdiği Edirne ziyaretinde Keşan’da yapılacak olan Gıda İhtisas OSB ile ilgili görüştüklerini dile getiren Sezen, “Bakanımız, Edirne ve genelinde yapılacak olan doğru yatırımlarda her zaman yanımızda olacaklarını söyledi. Bizlerde mücadele içerisinde olmalıyız ve istemesini bilmemiz lazım. Bunların hepsi yapılacak şeyler. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olalım.” şeklinde konuştu.

Edirne’nin, 5 Eylül’de birlik ve beraberliğini Bakan Mehmet Müezzinoğlu ziyaretinde ortaya konulduğunu belirten Sezen, “Edirneliler ilk defa bu kadar güçlü şekilde bir araya geldiler. Bundan umutluyuz. İnşallah bu devam eder. Siyasi ve inanç farklılıklarını bir kenara bırakıp; bir araya gelirse, Edirne ve bölge kazanacaktır.” dedi.

Muhalefetin ayçiçeği fiyatlarının düşük kaldığı yönünde yaptığı eleştirileri değerlendiren Sezen, şunları ifade etti: “Muhalefet eleştiri yapacaktır. Fiyat açıklanalı, 10 gün geçtiğini ve uygun olduğu dile getiriliyor. Hatta, bazı kesimler fiyatın yüksek olduğunu dahi dillendirmektedir. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı gözetim fiyatının yüksek açıklandığı ve düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Bizim görevimiz, ortaklarımızı dış etkenlere karşı korumaktır. Biz, Türkiye’de bir sibop görevi görüyoruz. Bugün çeltik üreticisinin beklediği gibi ofisin açılmasına benziyor. Geçen yıl ofis geç açılmasından ötürü sıkıntı yaşadı. Dolayısıyla, bu tür kurumların ayakta kalması lazım. Bölgedeki çiftçiye de desteğe devam eder.”

DESTEKLE ÜRETİCİLERİMİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sertifikalı tohum fiyatlarında yaşanan artışların hatırlatılması üzerine Sezen, “Serbest piyasa.

Ayçiçeği de serbest piyasaya bırakıldığı zaman benzer durumda olacaktır. Trakya Birliği çekelim ve ayçiçeği fiyatlarının ne duruma geldiğini görelim. Elbette ki, bu tür durumlar inşallah yaşanmaz. Hükümetimiz, geçen yıl 375 TL olan buğday tohumluk desteği, 475 TL çıkardı. Destekle üreticilerimizi korumaya devam edeceğiz.”

KEŞAN’DA ÇELTİK EKİMİ ÇOK AZ SEVİYEDE

Daha sonra söz alan Hasan Şen, ayçiçeği ile ilgili düşüncelerini aktardı. Çeltik ekimine de değinen Şen, “Bu yıl Keşan’da çeltik ekimi çok az seviyede. Şuanda, 24 bin dekar civarında bir ekim yapılıyor.” dedi. Çeltik üreticilerinin Trakya Birlik benzeri bir kurum oluşturup, birlikte hareket edebileceği bir oluşum kurmaları gerektiğini söyleyen Sezen, “Herkesten farklı sesler çıkıyor. Bundan ötürü de, bir noktada buluşup, dertlerini anlatabilecekleri bir oluşum içerisinde olmalılar. Tek ses çıkarsa, istenen elde edilecektir.” Rafet Sezen, açıklamasının sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik etti.