Siğilli Köyü Muhtarı Ahmet Kafalı, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a bağlanılması konusunda referandum yapmak amacıyla köyden 320 imza toplandığını ve gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

EVREKLAR BUGÜN KAYMAKAMLIĞA TESLİM EDİLECEK

Vatandaşların, Keşan’a bağlanma taleplerini bir süredir dile getirdiklerini kaydeden Kafalı, şunları söyledi:“Muhtar olarak ihtiyar heyeti ile bir toplantı yaptık. Köyümüzde Keşan’a bağlanma konusunda referandum yapılması için 320 imza toplandı. Bu imzaları yarın(bugün) Keşan Kaymakamlığımıza teslim etmek amacıyla evraklarımızı hazırlıyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Köydeki seçmen sayısının %80’i bağlanmadan yana. Bağlanmak istemeyenlerin sayısı çok az. Bu kişiler de su parasının yükseleceğinden, köy içerisinde hayvan bakamayacaklarından çekinmeleri nedeniyle bağlanmaya sıcak bakmıyorlar. Bu kişiler ile tek tek görüşerek çekinceleri hakkında kendilerine bilgi verdim ve yasaları anlattım. Çünkü belediyelerde kanun neyse muhtarlıklarda da o. Zaten yasaya göre köy içlerinde de belli bir tarihten sonra hayvan bakılamayacak.  Bazı kişilerin bağlanmaya sıcak bakmamasının en büyük nedeni su fiyatı. Köyümüzde suyun fiyatı 1 TL. Sadece elektrik parasını karşılamaya çalışıyoruz. Köyün sudan herhangi bir geliri yok. Siğilli’de ikamet eden vatandaşların maddi durumu ortada. Vatandaşlar bağlanma konusu gündeme geldiği an diye bir çekincede bulunuyorlar.”

ESAS KARARI KEŞAN BELEDİYE MECLİSİ VERECEK

Keşan Kaymakamlığına verecekleri dilekçenin Edirne Valiliği’ne gideceğini ifade eden Ahmet Kafalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dilekçemize cevap gelmesinin ardından köyümüzde referandum yapacağız. Referandumdan bağlanmaya evet çıkması durumunda kararı Keşan Belediye Meclisi verecek. Eğer meclis Keşan’a bağlanmamızı kabul etmez ise yine bağlanamayacağız. Tüm köy olarak evet desek bile kararı yine meclis verecek. Biz süreci başlattık.”