Sigortalı çalışan insanlar için en önemli konu primlerinin ödenip ödenmediğidir. Bu bilgiye daha önceden sigorta kurumuna gidilerek sahip olunurdu. Ancak sigorta kurumunda oradan oraya gönderilerek insanların zamanları harcanırdı. Günümüzde internetin sağladığı olanaklar sayesinde hemen tüm işlemler online hizmetler sayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu hizmetlerden biri de tc ile sgk sorgulama hizmetidir.

Hizmet dökümü nasıl alırım?

·        Sigortalı çalışan kişiler prim borçlarını öğrenmek için e-devlet şifresi ile online hizmetlerden yararlanabilir.

·        Bunun için sisteme girerek e-devlet şifrenizi kullanarak kimliğinizi doğrulatmaktır.

·        Doğrulattığınız kimliğinizin ardından karşınıza gelecek sorgu ekranında TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizle bilgilerinizin bulunduğu sayfaya giriş yapabilirsiniz.

 

TC ile Sgk sorgulama tıkla

 

·        Buradan isterseniz sigorta hizmet dökümünüzü alabilir, dilerseniz emekliliğinize ne kadar kaldığını, prim borcunuzun olup olmadığını, prim gün sayınızı görebilirsiniz.

Sadece birkaç dakikalık işlemler sayesinde tüm sigorta bilgilerinize rahatlıkla ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Sigorta kurumuna gitmeden, online işlemlerden sigorta bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken eğer yoksa e-devlet şifresi almak ve sisteme e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapmaktır. Bundan sonrasında tüm sigorta işlemlerinizi rahatlıkla birkaç dakika içinde gerçekleştirebilirsiniz. Kaynak: sgkservisi.com