Efes Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren Eksper Hasar Onarım, Sigortacılar Haftası nedeniyle Keşan’da bulunan sigortacılara akşam yemeği verdi.

Yemek, Keşan Öğretmenevi Sosyal Tesisleri’nde saat 21.00 sıralarında  başladı. Geceye, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Eksper Hasar Onarım Kurucu Ortağı İsmail Öztürk, KTSO Sigortacılar Komitesi Başkanı M. Sedat Yılmaz, KTSO Meclis Üyesi Mehmet Ekrem Şanlı ile oda üyesi sigortacılar katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan İsmail Öztürk, yemeğin bu yıl ikincisini düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yemeğimizin temel amacı, sizlerin Sigortacılık Haftası’nı kutlamak, sektörümüzde uygulanmaya başlanan yeni kuralların mesleki hayatımıza ve işimize olan direkt veya endirekt etkilerini konuşabilmek, yeni kesilmeye başlayan kasko uygulamaları hakkında sağlıklı bilgileri, doğru şekilde ve doğru kaynaktan öğrenme fırsatını yakalamaktır.” dedi.

HELVACIOĞLU: “SİGORTACILIK ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRLERİ ARASINDA”

Mustafa Helvacıoğlu da Sigortacılar Haftasını kutladığını belirterek, şunları söyledi: “Sigortacılık, riski garantör eden, dünyada ya da ülkemizde en önemli sektörlerden biri. Yani riski garantör eden bu sektörün sorunlarını odamız olarak da göz ardı edemeyiz diye kendi yönetimimizce ve meclisimizce böyle bir karar aldık. Keşan, İpsala ve Enez’deki sigorta ailesini odamızda, bir komite başlığında bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 30 kadar sigortacımızın, rekabeti birliğe çevirme görüntüsünü artık eyleme dönüştürdüğünüz için de hepinize şirketleriniz adına, odamız olarak teşekkür ederiz.

YILMAZ: “SAYGIN BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ”

Son olarak konuşan M. Sedat Yılmaz ise 6-7 Haziran 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 1. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi hakkında bilgiler vererek, sözlerine şöyle devam etti: “Akademisyenlerin ağırlıklı olduğu bir toplantı gerçekleşti. Sigortacıların günlük koşuşturma arasında göremedikleri veya görmek istemedikleri hakkında güzel bir çalışma yapılmıştı. İki gün süren kongrede sizler adına gözlemlerde bulunduk. Hazine denetimi yeteri kadar yapamadıklarını fakat şikâyet olduğunda anında değerlendirmeye aldıklarını belirtiler. Sigorta acentelerinin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini bilgiler eşliğinde bizlere aktardılar. Sigorta eğitimi yapan okulların artırılması ile sektörün daha bilinçli ellerde daha ileri doğru taşınmasını arzu etmekteyiz. Dünyanın en saygın mesleklerinden birine sahibiz. Bu saygınlığı hissettirmemiz lazım.”

Son olarak ise Mehmet Ekrem Şanlı tarafından M. Sedat Yılmaz’a plaket takdim edildi.

Yemek, toplu fotoğraf çekimi ile devam etti.