Helvacıoğlu: Sigorta sektörümüz, pek çok ülkeye model oluyor

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Sigortacılar Komitesi üyeleri, "Sigorta Haftası" kapsamında, dün sabah kahvaltıda biraraya geldi.

Ara Restaurant’ta verilen ve saat 10.00 sıralarında başlayan kahvaltıya, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sigortacılar Komitesi Başkanı M. Sedat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Cengiz Tanman ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

YILMAZ: ÜLKEMİZDE SİGORTASIZLIK ORANI %80

Kahvaltıda ilk olarak konuşan Yılmaz, "Sigorta Haftası" boyunca sigorta bilincinin gelişmesini tartıştıklarını belirterek, sigortanın ülkemizde yaşam standartlarını belirten en önemli etken olduğunu söyledi. M. Sedat Yılmaz şunları söyledi: “Gerek hükümet ve gerekse TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesinde sigorta azlığı tespit edilerek, çeşitli girişimlerde bulunulmaktadır. Bizler de Keşan olarak, bu çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla, biraraya geldik. Bu amaçla çalışarak, daha geniş kitlelere hitap etmek olanağı bulacağız. Mevcut pastadan pay alma kavgası yerine pastayı büyüterek akıllı rekabetle, sigortacılığı daha iyi yerlere getirmek amacındayız. derken dahi, komşunun size bir zararı olmayacağını düşünerek, o evi satın alıyorsunuz. Bu bile bir teminat. Biz de sahip olduğumuz değerlerin teminatlarını sigorta kapsamında karşılıyoruz. İnşallah sigortalı sayısı artar. Çünkü ülkemizde sigortasızlık oranı %80. Bu oranın aşağı çekilmesi ve sigorta kapsamının genişlemesi lazım.”

HELVACIOĞLU: SİGORTACILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, 27 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında kutlanan ve Türkiye'de sigortacılığın geliştirilmesini, sigortalıyla sigorta şirketi ve acenteler arasında güvenin artırılmasını amaçlayan Sigortacılık Haftası’nı kutladı.  

Sigorta bilincinin toplumumuzda gün geçtikçe yaygınlaştığına dikkat çeken Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Her yıl milyonlarca sigortalının mağduriyetini önleyen sigorta sektörümüz, başarılı yapılanmasıyla dünyadaki pek çok kuruma ve ülkeye model oluyor. Güvenli bir yatırım için sigortalanmak ve sigorta bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Sigorta bilincinin tabana yayılması konusunda başta sektör temsilcileri olmak üzere birçok kuruma ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Her birey kısıtlı bir gelirle sınırsız ihtiyaçları karşılama mücadelesi veriyor. Bu da edinilen her değerin bir şekilde hasar görmesi halinde, tüketicinin yenisini elde etmekte zorlanacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla, yatırımlarını güvence altına almayan bireyler, yılların birikimini riske etmiş oluyor.”

“SİGORTA PRİMLERİ ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLIYOR”

Ülkemizde yükselen eğitim seviyesi ve şehirleşme oranının sigortaya olan talebi de artırdığının altını çizen Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yılların emeğiyle kazandıklarını, konut ya da otomobil gibi kıymete yatıranların düşük bedelli  sigortadan kaçınarak, bu birikimleri riske etmelerinin temel nedeni sigorta bilincinin yetersizliğidir. Bizler Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılar Komitemizi oluşturarak bu bilincin kazandırılması adına bir adım attık. Türkiye'nin genç nüfusu, giderek yükselen eğitim seviyesi ve şehirleşme oranı sigortaya olan talebi artırıyor. Belli bir yaşam kalitesine erişen bireyler, ekonominin gelişmesi sayesinde büyüyen KOBİ'ler, varlıklarını korumak, sürdürebilmek ve önlerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için risklerini sigortalatmak istiyor. Bireylerin gelecek güvencesi olarak edindikleri poliçelere ödedikleri primler, ülke ekonomisine de yatırım olarak geri dönüyor. Diğer bir deyişle sigorta, sadece kendi yatırımlarını değil ülke ekonomisine katkıda bulunarak geleceklerini de güvence altına alıyorlar.”

ALİOĞLU: İNŞALLAH SİGORTALI BİR SİSTEME GEÇERİZ

Son olarak konuşan Alioğlu da sigortacıların haftasını kutlayarak, “İnşallah sigortalı bir sisteme geçeriz. Çünkü %80 sigortasızlık çok büyük bir değer. İnşallah bu değer azalır ve daha çok sigortalama olur.” dedi. Konuşmaların ardından, katılımcılar kahvaltı etti.