2012 Nisan ayından itibaren sürdürdüğü CHP Keşan İlçe Yönetimi’ndeki Başkan Yardımcılığı görevinden 15 Temmuz 2013 tarihinde istifa eden Şenol Yalı, dün düzenlediği basın toplantısıyla Keşan Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. CHP parti binasında gerçekleştirilen ve saat 12.15’te başlayan açıklamada Yalı, 2004-2009 yılları arasında Keşan Belediye Meclis Üyeliği, Belediye İmar Komisyonu üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulunduğunu belirterek, “Şimdi vekaleten değil, asaleten Belediye Başkanlığı görevine talibim.” dedi.

KOYUNCU: İLK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU OLDU


Basın toplantısına, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, belde belediye başkanları, Keşan Belediye Meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Koyuncu, toplantının partideki çalışma heyecanının başlangıcı olduğunu belirterek Şenol Yalı’ya başarılar diledi. Vedat Koyuncu şöyle dedi:  “Saygıdeğer partililerimiz, değerli basın mensupları. 30 Mart 2014 seçimleri sürecinin ilk aday adaylığı başvurusu ve basın açıklaması bugün oluyor. Bu, partimizdeki çalışma heyecanının da başlangıcı. Şenol Yalı, ağabeyim, arkadaşım, dostumdur. 16 ay beraber görev yaptık. O’nunla çalışmak çok zevkliydi. Bu süre zarfından sonra kararını vererek aday adaylığına niyetlendi. Bu yola çıkıyor. Ben de kendisine bu yolda başarılar diliyorum.”

YALI: ATATÜRK VE DEVRİM ŞEHİTLERİNİN MİRASLARININ BEKÇİSİYİM

Daha sonra söz alan Yalı, açıklamasının ilk bölümünde siyasi ve mesleki geçmişi hakkında bilgiler verdi. Şenol Yalı şunları söyledi: “Sevgili dostlarım, yoldaşlarım, partimin değerli temsilcileri, uzaktan ve yakından gelen tüm dostlarım, değerli örgüt emekçileri ve tüm misafirlerim. Ayrıca bizleri halkla buluşturan değerli basın mensupları, sizleri saygı ile selamlıyorum. Öncelikle ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke uğruna şehit düşmüş tüm silah arkadaşları, İsmet İnönü’ler, devrim şehitleri, son olarak Silivri'de haksız, hukuksuz ve vicdansızca zulüm gören yurtseverlerin ve davaları adına, onların miraslarının bekçisi olma sorumluluğu içinde, bugün burada olduğumu belirtmek istiyorum. Bugün burada, Keşan Belediye Başkan aday adayı olduğumu açıklıyorum. Buraya gelerek beni onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.1965 yılında Keşan’da doğdum; ilk ve orta eğitimimi Keşan’da, lisans eğitimimi de Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde tamamladım.1994 yılında mimarlık hizmetleri büromu Keşan’da açarak ticari faaliyetime başladım. Aynı yıl siyasete de atıldım. Evliyim, eşim eğitimcidir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, vatan sevgisiyle dolu iki çocuğa sahibim. Bu sebeple büyük fedakârlık göstererek siyasi kariyerimde bana destek veren sevgili eşime ve çocuklarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.”

“KEŞAN’IN YENİ KADROLARLA DAHA İLERİ TAŞINMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

Şenol Yalı, sözlerinin devamında, altyapı çalışmaları tamamlanan ancak rengini kaybeden Keşan’ı renklendirme zamanı geldiğini belirterek şunları söyledi: “Siyasete girdikten sonra partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin birçok kademesinde görev aldım.

1996-1999 yılları arasında Keşan İlçe Yönetimi, 2004-2009 yılları arasında Keşan Belediye Meclis Üyeliği, Belediye İmar Komisyonu Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Bunun yanında, birçok sivil toplum örgütünde üyelik ve yöneticilik, bir dönem de Keşan İş Adamları Derneği’nde başkanlık yaptım. Şimdi vekâleten değil, asaleten Belediye Başkanlığı görevine talibim.

Değerli yoldaşlarım, 48 yıllık ömrümün, yüksek öğrenim yılları haricinde büyük bir kısmı, çok sevdiğim bu kentte geçti. Dolayısıyla kentimizin dertlerine de, problemlerine de, çözüm yollarına da; mesleğim gereği de son derece hakimim. Ve Keşan’ın yeni kadrolarla daha ileri taşınması gerektiğine inanıyorum. Altyapı çalışmaları tamamlanan ancak rengini kaybeden Keşan’ımızı renklendirme zamanı geldi. Parklarıyla, bahçeleriyle, yollarıyla, kaldırımlarıyla, daha nefes alan, daha ferah, daha sağlıklı bir üst yapıya, daha renkli bir Keşan’a sahip olma dönemi başlıyor.

Keşan’ın artık gelişimi ile gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen bir yönetim şekline ihtiyacı var.

Vereceğimiz hizmeti yalnızca birilerine değil, ayrım gözetmeksizin tüm halkımıza tüm Keşan’a vereceğiz.”

“KEŞAN’I HEP BERABER YÖNETECEĞİZ”

Yaşamının her alanında örgütlü mücadeleye inandığı için çaba sarf ettiğini dile getiren Yalı, Keşan’ın, tek başına ya da 3-5 kişinin aldığı kararlarla yönetilmemesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışında yapılacak hizmetler halkın görüşü alınarak inşa edilmelidir. Belediye Başkanı seçilmem durumunda meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımız ile protokoller yaparak, ortak kararlar alarak Keşan’ı hep birlikte yöneteceğiz. Kent Konseyini daha işlevsel hale getirerek anlayışını ortadan kaldıracağız.

Temel düşüncemiz; katılımcı, çoğulcu şeffaf bir anlayışla hizmet etmek ve karar alma mekanizmalarında demokratik katılımcılığı en üst düzeye çıkartarak Keşan’ı birlikte ileri taşımak olacaktır. Tüm bunları; Taksim’de ve tüm Türkiye’de faşizme, baskıya, gaza, copa, tazyikli suya ve TOMA’ya karşı direnen gençlerimizden ve kadınlarımızdan aldığımız güç ve cesaretle gerçekleştireceğiz. Keşan’a olan sevdamdan dolayı, Keşan halkına olan hizmet aşkımdan dolayı aday oldum. Birilerine ya da kendime değil, Keşan’a hizmet etmek için adayım.”

“KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPMAK İÇİN ADAYIM”

Yalı, sözlerinin ilerleyen bölümünde, neden aday olduğu konusunda şu bilgileri verdi:

“Keşan’ı bir kez daha kazanmak için, buradan İstanbul’u ve Başkent’i kazanmak için, devamında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak için adayım! Şeffaf bir yönetimle hesap vermeye her daim hazır olan bir Belediye Başkanı olmak için adayım. Gelecek kuşaklara doğası, çevresi, insanı ve kültürü planlanmış, dokusu korunmuş, çevreye saygılı insan odaklı bir Keşan bırakmak için adayım. Halkından uzak durmayan, kendini Kaf Dağı’nda görmeyen, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirmeyen bir Başkan olmak için adayım. Halkın derdini kendine dert eden, sizinle ağlayan sizinle gülen, içinizden biri olmaya devam eden, örgütüyle vatandaşlarıyla arasına duvar örmeyen, gerçek bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmak için adayım.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan, herkesi bir ve eşit görerek hizmet etmeye adayım.

Dostlarım, halka rağmen değil, halkla birlikte ve halk için birlikte karar alacağımızın altını çizmek isterim. Dünyada ekonomik krizlerin art arda derinleştiği ve Avrupa’yı kasıp kavurduğu günümüzde, küresel yayılmacılığın kıskacında sömürülen halkların umudu olan Sosyal Demokrasi ilkelerini yaşama geçirmeyi ödev bilen bir anlayışla Belediyeyi sizlerle birlikte yönetmeye talibim.”

“ÜLKEMİZDE DEMOKRASİ KATLEDİLMEKTEDİR”

Ülkemizde demokrasinin katledildiğine, insan hakları evrensel kurallarının çiğnendiğine değinen Şenol Yalı, şu görüşlerini dile getirdi: “Hizmet etmekle yükümlü olduğu ülkenin vatandaşlarını ‘biz – onlar’ şeklinde ayrıştıran ve her gün yandaşı medyada bu konuda beyanatlar veren, eleştirilmeye zerre kadar tahammülü kalmamış bir zihniyet tarafından ülkemiz adeta işgal altındadır. Ülkemizde demokrasi katledilmektedir. İnsan hakları evrensel kuralları adeta çiğnenmektedir. Hükümet çok yakın zamanda hepimizin şahit olduğu gibi sadece demokratik tepkilerini seslendiren ve Anayasa’dan aldıkları hakla protesto ve gösteri yapan kendi halkını, orantısız güç kullanarak ezmeye, sindirmeye çalışmış, yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına ve resmi kayıtlara göre 5 vatandaşımızın ölümüne neden olmuştur. Ülkemizi hukuk devleti anlayışı yerine polis devleti zihniyetiyle yönetmeye çalışmaktadırlar. Bu yapı ve anlayışın kentimizde de egemen olmasını önlemek çağdaş demokrat yapımızın 40 yıllık egemenliğinin sürdürülmesini sağlamak amacıyla adayım. Birlikte çalışacağımız tüm ekip arkadaşlarımın temel düşüncesi, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir anlayışla hizmet etmek ve karar alma mekanizmalarında demokratik katılımcılığı en üst düzeye çıkartarak Keşan’ımızı birlikte ileri seviyelere taşımak olacaktır.

Ömrümü geçirdiğim her sokağında birçok anımın olduğu, her kesimden vatandaşımızın benim için değerli olduğu Keşan’ıma mesleki ve siyasi birikimimi kullanarak daha adil, daha kaliteli ve daha düzeyli hizmetler vereceğiz.”

“PARTİNİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM”

Amacının sadece başkan olmak değil, hizmet etmek ve sorumluluk almak olacağını kaydeden Yalı,  sözlerini şöyle sonlandırdı: “Partimizin ve Belediyemizin çeşitli kademelerinde görev aldım. Sonunda edindiğim tüm bu bilgi, tecrübe ve sosyal sermayemi, Keşan Belediye Başkanı olarak halkımızın refahı doğrultusunda harcayacağım. Değerli dostlarım, benim sözüm ne ise, özüm de odur. Eğer sizin takdirlerinizle Belediye Başkanı seçilirsem, en fazla iki dönem görev yapacağımı buradan taahhüt ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu vesileyle örgütün de önü açılmış olur. Çünkü bir projenin hayata geçirebilmesi için 5 yıllık süre gayet yeterlidir. Hizmet etme anlamında 10 yıl makul bir süredir.

Yerel Seçimlerde aday belirleme yöntemimiz tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Eğilim Yoklaması şeklinde olmalıdır. İlçe Örgütümüz de geçtiğimiz günlerde bu yönde bir karar almıştır.  Demokrasilerde sandık önemli bir argümandır ve hiçbir koşulda ondan kaçmak olmaz. Parti içi demokrasi yoksa Türkiye’ye hiçbir zaman demokrasi gelmeyecektir. Bu bağlamda bırakın Keşan’ı kimin yöneteceğine yine Keşanlılar, örgütümüz karar versin. Şimdi gün; toplumsal yarara odaklı projeler üretmek, projelere finansman sağlayarak sosyal, kültürel ve ekonomik faydayı hedef alan alanlarda birlikte sorumluluk üstlenme günüdür. Bu makamlar, bu koltuklar geçicidir. Esas olan insan olmak, insanlık onurunu koruyabilmektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Bu süreçte aday adayı olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyor, partimizin alacağı her türlü kararın da arkasında duracağımı beyan ediyorum. Değerli dostlarım iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yolumuz açık olsun, yolumuz aydınlık olsun.”