Türkiye’nin gelişmiş illerinin ortak bir özelliği vardır. Her dönem hükümette bakanlık yapan milletvekilleri vardır.

Bu dönem Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı. Bakanın seçim çevresi Keşan Devlet Hastanesi’nin doktor konusundaki eksiklikleri tavan yapmış durumda. Yıllardır bu durum sürüp gidiyor.

44 uzman doktor olması gereken şehrimiz hastanesinde 21 uzman doktor var. Yani 13 uzman doktor açığı var.

3 uzman doktor geçici görevle hizmet veriyor. Yani taşıma su ile değirmen döndürülüyor.

Uzman doktorlar nöbet sonrası izin kullanıyor doğal olarak. Sonuçta poliklinik hizmetleri aksıyor.

Bakan bey partisinden Keşan’da kimin aday olması konusuna ayırdığı zamanın yarısını Keşan Devlet Hastanesi’nin eksikliklerine ayırmalı.

Uzman doktor dışında pratisyen hekim konusunda da ciddi açıklar var. Yaz döneminde Keşan Devlet Hastanesi ortalama 325 bin kişiye hizmet veriyor.

Yetmezlik ortada. AKP Keşan İlçe Yönetimi bu konuda ne gibi çalışma içindedir? Konu gündemlerinde yok izlenimi veriyor reel duruma göre.

Bakan bey Keşan Belediyesini almadan yüzünü bu soruna çevirecek gibi görünmüyor. Bu durum AKP’nin kayıbı bakanın ayıbı olarak değerlendirilebilir mi?

Ayıp oluyor Bakan bey. Seçim bölgenizdeki bu durum mahrumiyet diye tanımlanan bölgelerden daha kötü. Bunu çözecek  sizsiniz. Birazcık Edirneli, Keşanlı olabildiyseniz lütfen!

Edirne atamalardan payını alamıyor. Yerel seçimler öncesi bu durum AKP’nin aleyhine işlemekte. Sorumlu AKP yöneticileri ve bakandır.

Keşan Devlet Hastanesi’ne geçmişte gidip dönemin başhekimine görevinden ayrılması gerektiğini söyleyen ilçe başkanı ve yanından ayırmadığı yönetici bu duruma ne der?

Birtakım noktalardaki görevlileri değiştirmekle olmuyor. İlk atandıkları dönemde yaldızlı açıklama yapan görevlilerden destek çekildi mi? Keşan Devlet Hastanesi’ndeki açıklar onların sağlıklı hizmet etmelerini engeller. Atadığınız adamların arkasında sözle değil onların kurumlarının eksikliklerini gidererek durun.

CHP Edirne milletvekillerinden birisi çıkmış genel sağlık sorunları konusunda açıklama yapıyor.

Peki be vekil Keşan Devlet Hastanesi’nin uzman hekim açığı konusunda sağlık bakanına soru önergesi versen ya!

Ülkedeki genel sağlık hizmetleri politikasını tüccar zihniyetiyle ülke yöneten AKP’yi eleştirme yanında ilindeki noktasal sağlık personel eksiklikleri neden gündeminize girmez?

CHP Keşan İlçe Başkanı yaptığı açıklamada eksik doktorlar konusunda bir eksik uzmanlık seslendiriyor. Oysa eksik uzman sayısı birden fazla.

Eh ne yapsın Ankara’da partisinin üst düzey yöneticileri ile resim çektirmekle meşgul.

Sonuçta iktidar ve muhalefet bu konuda samimiyet sınavından geçmek zorundalar.

Yapılacak iş TBMM’de grubu ve milletvekili bulunan AKP, CHP, MHP Keşan İlçe başkanları ortak bir açıklama ile konuyu Edirneli olamayan bakanın gündemine sokmalılar.

Gerek duyulursa bu ortak açıklamaya parlamento dışı partiler de katılmalıdır.

Sorun ciddidir. Yerel seçim öncesi parti içi ve seçmen hesapları ile uğraşma yerine Keşan Devlet Hastanesi masaya yaratılmalıdır.

Bunu Keşan’da yapacak olan siyaset müessesidir. Siyasi partiler bunu yapamazsa meslek odaları ve sivil yapılar konuyu gündemlerine almalıdırlar.

Bakana sahip olmayı fırsata çevirme konusunda fikir jimnastiği yapmak gerekir. Kafa yormak gerekir.

Bakan’ın kafası yerel seçimde Edirne ve Keşan’a kilitlenmiş ve anahtar olarak Keşan Devlet Hastanesi’nin açıklarını gidermeyi düşünüyorsa partisine pranga vurmuş olur.