HABER MERKEZİ

Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni uygulaması olan “Bayat Ekmek Kumbarası”nı faaliyete geçirdi. Müdürlük şimdilik pilot bölge olarak belirlenen Yeni Mahalle Eren Caddesi üzerinde, Zirve Konutlarının karşısında ve İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi Çamlıkent konutlarının köşesindeki noktaya yerleştirdiği Bayat Ekmek Kumbaraları ile hayvan severlerin evlerindeki bayat ekmeklerini bu kumbaralara atarak hayvanların beslenmelerine katkıda bulunmasına imkan sağladı. 

Sokak hayvanları kumbaranın alt kısmında bulunan beslenme kapağından sadece kafasını sokarak içindeki ekmekler ile beslenebiliyor. Uygulamada istenilen sonuca ulaşabilirse müdürlük ilçe içinde birçok noktaya bu kumbaraları yerleştirmeyi planlıyor. 

Müdürlük yetkilileri “Vatandaşlarımızın bayat ekmek kumbaralarına yemek artıkları ve küflü ekmek koymamaları konusunda duyarlı olmalarını rica ederiz. Bu uygulamamız ile bayat ekmeklerin çöpe gitmeden sokak hayvanlarının beslenmelerine ve doğal ortamlarında hayatlarını idame ettirmelerine katkıda bulunulacaktır.” dedi.