HABER MERKEZİ

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği bünyesinde bir araya gelen gönüllü hayvan severler, hastalanan veya kaza geçiren bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilite edilmeleri için Keşan Belediyesi tarafından İspat Cami Mahallesi'nde tahsis edilen 400 metrekarelik alanda gönüllülerin desteği ve hayırseverlerin bağışlarıyla barınak inşa ediyor. 

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, 15 Haziran 2017 tarihinden bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Sokak hayvanları için yetmediğimizi görerek belediye başkanımızdan yer istedik ve bu alanı tahsis etti. İçinde de kendi çabalarımızla ve yardım severler vatandaşların yardımıyla bazı şeyler oluşturduk. İyi gidiyor ancak daha çok desteğe ve insana ihtiyacımız var. Derneğin 80 üyesi mevcut ancak aktif çalışan 10 üyemiz var. Bize üye olup, her türlü yardımda bulunacak insanlara ihtiyacımız var." dedi.

BU TÜR BİR YERE SOKAKTAKİ CANLARIN OLDUKÇA İHTİYACI VAR

Amaçlarının sokak hayvanlarına yardım etmek olduğunu ifade eden Cebeci, "Yardıma muhtaç olan yaralı, hasta veya sokağa atılmış hayvanları alıp, tedavi ettirip daha sonraki bakımını burada sağlamak istiyoruz. Bu tür bir yere sokaktaki canların oldukça ihtiyacı var. Biz de bunlara kayıtsız kalamadığımız için derneği kurmaya karar verdik. Daha önce evlerimizde bakıyorduk ancak bu sorun olmaya başladı. Apartmanda yaşayan arkadaşlarımız da var, bahçeli evde yaşayan arkadaşlarımız da var. Böyle bir yere ihtiyaç duydu. Uyuzlu bir köpeği kimse sahiplenmek istemez. Ama bunların da tedavi olması gerekiyor. O yüzden burayı kurmaya karar verdik. Amacımız burada sokak canlarını tedavi ettirip, karınlarını doyurmak, sağlıklarına kavuştuktan sonra ise kısırlaştırıp sahiplendirmek veya yeniden dışarıya salmak." diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ

Sevinç Cebeci, barınağa ihtiyaçlarının olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Destek olarak mama, battaniye, pike veya nevresim istiyoruz. Destek olmak isteyen gönüllülerin Cumartesi, Pazar günlerini bize ayırarak, burada bizlere yardım etmelerini istiyoruz. 1 saatlerini dahi ayırsalar temizlik yapar, canlarımızı besleriz. Özellikle araçları olanlara ihtiyacımız var. Mama bırakmak için sokaklara çıkıyoruz ancak bir kaç arkadaştan öteye gidemiyoruz."

20 CANI İYİLEŞTİRİP, SALDIK

Yapımı devam eden barınakta yardıma muhtaç sokak hayvanlarına bakmaya başladıklarını belirten Cebeci, "Barınakta şuan 11 köpeğimiz var. Tabi sayı gün geçtikçe artıyor. 7 hayvanın tedavisi ise veteriner kliniğinde sürüyor. Evlerde de 9 yavru köpeğimiz var. Bunun dışında yine evlerde kedilerimize bakıyoruz. Sokak canlarımızın kışı rahat geçirmesini istiyoruz. İyileştikten sonra saldığımız ise 20 canımız var." dedi. Sevinç Cebeci, barınağı 1 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, hem gönüllülerden, hem de hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. 

Keşan’da, belediyeye bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki geçici hayvan barınağında da yardıma muhtaç sokak hayvanları tedavi edilip, kısırlaştırıldıktan sonra sahiplendiriliyor ya da sokağa salınıyor. 2017 yılında belediyenin geçici hayvan barınağında 221'i köpek, 69'u kedi olmak üzere 290 sokak hayvanının kısırlaştırma ameliyatı, kuduz aşıları ve tedavileri yapılırken, bunlardan ancak 24'ü sahiplendirilebildi.

Derneğe bağış yapmak isteyenler için hesap numaraları ise şöyle: Hesap Adı: Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, Hesap No: 82395391-5001, Şube No: 0105, İBAN: TR320001000105823953915001 Ziraat Bankası.