Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü “Sokaktaki Can” projesiyle ilgili seminer, Edirne ve Uzunköprü’nün ardından Keşan’da da dün gerçekleştirildi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, saat 09.15 sıralarında başladı.

Seminere; Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Demirci Kalender, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitmen Çağlar Akçay ile Keşan’da görev yapan öğretmenler katıldı.

Eğitmen Çağlar Akçay tarafından verilen seminerde; hayvanlara karşı daha duyarlı olunması ve bunun öğretmenler tarafından öğrencilere aktarılması amaçlanıyor.

Projeyle; Edirne, Keşan ve Uzunköprü’deki ilkokul çağında bulunan tüm çocuklara sokaklarda yaşayan diğer canlıların da farkına varmalarını öğretmenler aracılığıyla sağlayacaklarının altını çizen Akçay, şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin okullarında verecekleri eğitimlerle çocuklarımız sokak hayvanlarından korkmayacak, hayvanlara nasıl yaklaşacağını bilecek, hayvanların da ihtiyaçları olduğunun farkına varacak ve her şeyden önemlisi bu ihtiyaçları karşılamak için seferber olacak.  Bu proje sayesinde çocuklarımız yaralı bir hayvan gördüklerinde ne yapmaları, nereyi aramaları gerektiğini, kimden yardım isteyeceğini biliyor olacaklar. Bu projede bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”
Öğretmenler, seminerin ardından okullarındaki öğrencilere eğitim verecek. Öğrenciler hayvanlarla ilgili pano ve okul bülteni hazırlayacak, sokak hayvanları konusunda kompozisyon yazacaklar. Okullardan gelecek bilgiler ışığında etkinliğe katılan öğrencilerin eserleri “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”nde yapılacak etkinlikle sergilenecek ve başarılı öğrenciler ödüllendirilecek.