HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, saat 17.00’de başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında yapıldı.

CHP’li üyeler; Ender Mağden, Yeşim Selimoğlu ile AK Parti’li üyeler; Mehmet Demirci, Tarık Uysal ve Murat Arhatır’ın mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda ilk olarak gündeme; Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde ibadet alanı olarak ayrılan yerin cami yaptırılması amacıyla Keşan İlçe Müftülüğü’ne tahsisi ile Yeni Mahalle’de Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan parka Merhum Meclis Üyesi Bilal Ergeç’in isminin verilmesi maddeleri ilave edildi.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi ve “S.S. 99 No’lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin gidiş-geliş güzergâhının belirlenmesi” maddesi ele alındı.

Trafik Komisyonu Sözcüsü Bayram Şeker, madde hakkında bilgi verdi ve güzergâhın neden belirlendiğini Meclis üyelerine aktardı.

Güzergâh komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra gündeme ilave edilen Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde kalan ve ibadet alanı olarak ayrılan yerin cami yaptırılması amacıyla Keşan İlçe Müftülüğü’ne tahsisi görüşüldü. Bölgede mevcut olan caminin ana güzergâhta kalması nedeniyle yoğun katılımlı cenazeler konusunda trafik anlamında sıkıntılar yaşandığı aktarıldı ve bölge halkının da talebi doğrultusunda ayrılan ibadet alanına Keşan İlçe Müftülüğü’nce cami yapılmasının gündemde olduğu belirtildi.

Başkan Özcan, söz konusu ibadet alanının hem otopark hem de anayol ve mezarlıklara çok yakın olduğu için kullanım kolaylığı olacağı düşüncesinde olduklarını ifade etti. Meclis söz konusu alanı Keşan İlçe Müftülüğü’ne cami olarak kullanılması maksadıyla oybirliği ile tahsis etti. Toplantıda son madde olarak Yeni Mahalle’de Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan parka isim verilmesi hususu ele alındı. Söz konusu parka Merhum Belediye Meclisi üyelerinden Bilal Ergeç’in isminin verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıyı kapatan Başkan Özcan, hem son toplantıya hem de 2014-2019 yılları arasındaki dönemde görev yapan Belediye Meclisi üyelerine Keşan adına verdikleri katkı nedeniyle teşekkür etti.

Özcan, “Demokrasi gereği bir sonraki Meclis toplantısında yerimizi başka arkadaşlarımıza bırakacağız. Birlikte hemşericilik hukuku çerçevesinde güzel işlere imza attık. Başarılı Meclis çalışmaları yürüttük. Umarım bizden sonraki Meclis bizden daha başarılı işlere imza atar.” dedi.

CHP Gurubu adına söz alan Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan da “Birlikte Keşan’a hizmet için görev yapan emek veren tüm Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyoruz. Bu süre zarfında bizlere destek olan mesai arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Tolga Saltık da Keşan’ın çıkarları için birlikte çalıştıklarını aktardı ve şöyle konuştu: “Başkanımız veda yemeğinde helallik istedi. Biz de Meclis’ten kusurumuz olduysa, sürçü lisan ettiysek affetmesini ve helallik vermesini istiyoruz.”

İYİ Parti Temsilcisi Süleyman Eren de görev süreleri boyunca yürütülen çalışmalara verdikleri destek nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda son konuşmayı Belediye Başkan Vekili ve Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu yaptı. Ersoylu, Başkan Özcan’la birlikte Keşan’da hizmet ve insan odaklı çalışmalar yaptıklarını, tüm Meclis olarak hep birlikte güzel işlere imza attıklarını aktardı. Toplantı CHP’li Üye Bayram Şeker tarafından getirtilen baklava tatlısının ikramı ile sona erdi.