Keşan Belediyesi ile Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliğinde düzenlenen “2. Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali”ne katılan 300 bisikletçi, önceki gün festivalin sona ermesiyle Keşan’dan ayrıldı.

6 Eylül 2013 Cuma akşamı Gökçetepe Sahili'nde konaklayan bisikletçiler, 7 Eylül 2013 Cumartesi günü İbrice Limanı'nda mola verdi. Limanda verilen kokteyle katılan ve burada bir süre oynayarak eğlenen bisikletçiler, öğle saatlerinde yollarına devam etti.

İbrice Limanı'nın üst kısmında bulunan taş ocaklarının yanından geçerken burada bir süre duraklayarak, ocakların çevreye verdiği zarara tepki amacıyla slogan atan ve alkışlı protesto yapan bisikletçilere, taş ocaklarından çıkan tozdan etkilenmemeleri için maske dağıtıldı.

Protesto sırasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, şunları söyledi:

“Biraz önce cennet gibi koylardan, yeşil ve mavinin birbirine kavuştuğu, Saros Körfezi’nin içinden geldik. Şimdi ise gri, taş ocaklarının doğanın telafisi mümkün olmayan zararının ve yok olmasının ne şekilde olduğunu gösteriyoruz. İnsanlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz.  Taş ocakları çok korkunç bir facia. Çünkü bu doğal güzellikler, binlerce yıl sonra bile geri gelmiyor, telafisi olmuyor. Geri dönüşü mümkün olmayan bir şekilde doğa tahrip oluyor.  Bu güzelim yerlerin turizmle insanlara tanıtılması yerine, böyle taş için yok edilmesini, talana uğratılmasını protesto etmek ve bir anlamda da insanlarımızı duyarlılığa davet etmek için burada bulunuyoruz.” dedi.

Bisikletçiler daha sonra Uzunkum ve Kale Koyu plajından geçerek, öğle yemeği için Mecidiye beldesine ulaştı.

Mecidiye Belediyesi tarafından verilen öğle yemeğine, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar ile Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı da katıldı.

Aynı gün, Kartalkaya - İbrice Yangın Kulesi güzergahından yeniden Gökçetepe kamp alanına dönen bisikletçiler, Pazar günü de Korudağ - Dokuzdere - Çamlıca güzergahından Keşan’a döndüler.

Festivale ilçe dışından katılan yaklaşık 300 bisikletçi, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde vedalaşarak Keşan’dan ayrıldılar.