Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal, dün yaptığı açıklamada hava  sıcaklığının artmasıyla, orman yangınlarının çıkma riskinin arttığını söyledi.

Marmara Bölgesi’nde özellikle Balıkesir civarlarında yaygınların artmasında, aşırı sıcaklar ve rüzgarın da etkisi olduğunu dile getiren Canbakkal, yangını söndürmekten çok yangının çıkmaması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

“YANGIN ÇIKMAMASI İÇİN BAKIM ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

Sebahattin Canbakkal, havaların ısınması ile birlikte orman yangınlarında artış yaşandığının altını çizerek, şunları söyledi: “Rüzgarların artması da yangınların çoğalmasına neden oldu. Belirli muhalif yerlerde yangın olayları sık görülüyor. Bu dönemde ekiplerimiz donanımları ile birlikte hazır bir şekilde beklemektedir. Adeta yangın ile savaşıyor ekiplerimiz. En kısa zamanda yangınları söndürmeye çalışıyoruz. Biz yangın söndürmekten çok yangının çıkmaması için de uğraş veriyoruz. Ekiplerimiz bu konuda çok duyarlı. Ormanlarda belirli aralıklarla geziyorlar. Hassas bölgedeki köylü ile irtibat halindeyiz. Onlaragerekli konularda uyarılarımız oluyor. İnşallah üzüleceğimiz bir yangın ile karşı karşıya gelmeyeceğiz. Eğer bir yangın çıkarsa da gerekli müdahaleyi anında yapacağız. Bu dönemde vatandaşlarımızın yangın konusunda uyarılmasında fayda olacağını düşünüyorum. Daha önceki hayvancılık faaliyetleri sırasında ormanlarımıza yaptığımız bakım çalışmaları da yangına karşı bir tedbirdir.

KURUYAN OTLAR, YANGIN RİSKİ OLUŞTURMAKTA

Orman yangınlarının, herkes tarafından ciddiye alınması ve vatandaşın sorumluluğunu her daim taşıması gereken ciddi bir olay olduğunu ifade eden Canbakkal, bu sorumluluğu taşıyan kurumların başında da Orman İşletme Müdürlüklerinin geldiğini belirterek, “Orman İşletme Müdürlüğü’nden sonra bu sorumluluk diğer kamu kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına ve değerli halkımıza düşüyor.  Şu anda içinde bulunduğumuz Ağustos ayında, mevsim itibari ile en kritik dönemde olmamız nedeniyle halkımızı çok bilinçli bir şekilde uyarmamız gerekiyor. Bölgemizde yaşadığımız kuraklığın devam etmesi ile yağışlı mevsimde çokça oluşan otların kuruması yangın riskini artıran ana unsurlardan sayılmakta. Sıcağın ve rüzgârın da etkisiyle, kuruyan otlar bölgemiz için çok büyük bir risk oluşturmaktadır. Bu yüzden halkımızın, bu dönemde yangın riskine karşı, daha önce gösterdiği duyarlılıktan daha fazlasını göstermesini istiyoruz.” dedi.

“2 ARAZÖZ BALIKESİR YANGININA GÖNDERİLDİ”

Son günlerde meydana gelen Balıkesir yangınına ekipman ve gerekli desteğin verildiğinin altını çizen Sebahattin Canbakkal, Gelibolu ile de devamlı yardımlaşma içinde olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Balıkesir yangını daha büyük olunca genel müdürlük koordinasyonu ile ekiplerimin bir kısmını oraya gönderdim. Aldığımız bilgilere göre yangın kontrol altına alınmış. Ekipler bugün yarın Keşan’a dönerler. Bizim orada 2 arazözümüz var. Tekirdağ’ın ise 1 arazöz, 1 su ikmal aracı, 1ilk müdahale ekibi ile Balıkesir yangınına müdahale için orada bulunmaktalar.