AYGÜL KONAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli sorunlarına samimi bir şekilde yaklaşılması, getirilecek çözümlerin başlangıcı olması gereken bir gün olduğunu belirten Sönmez

“Sosyal yaşam alanlarının engellilerin yaşamını kolaylaştıracak bir şekilde düzenlenmesi, engelli istihdamının gerçeklere uygun uygulanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, zihinsel engellilerin yaşamlarını devam ettirebilecekleri rehabilitasyon merkezi çözüm bekleyen acil sorunlarımız. Peki, bunları duyan var mı?  Sanmıyorum. Eğer çözüm getirilmek istenseydi, 15 senedir dile getirdiğimiz sorunlara bir çözüm bulunurdu.” dedi

Emine Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelliler için yapılanları da asla inkâr etmiyorum. Zihinsel engellilerin eğitim alacakları okulun ilçemize kazandırılmasında katkıda bulunan herkese minnettarım.  Engellilere verilen park için de minnettarım. Engelli arkadaşlar verilen parka sahip çıkamadılar, yaptıkları yanlışlarla en büyük gelir kaynaklarını kaybettiler.”

Birlik olunması gerektiği çağrısında bulanan Sönmez, sözlerini şöyle noktaladı: “Sevgili engelli arkadaşlarım, engelli hakları için mücadele ediyorsanız, birlik olma zamanıdır. Sorunlar aynı sorunlar, birlik içinde hareket etmek, aynı kulvarda mücadele etmek güç kazandırır. Kişisel çıkarlar içinde davranmak, yapılan en büyük yanlıştır ve uzun vadede sadece zarar verir.

Saygıdeğer yöneticiler, siyasiler ve kamuoyu; bu toplumda engelli varlığını kabul etmek ve onların toplumdaki yerlerini almalarına yardımcı olmak zorundasınız.

Bunun için de gerek engellilerin gerekse sağlıklı bireylerin ortak bir bilinç içinde hareket ederek, yaşamı hepimiz için kolaylaştıracak çözümler üretmemiz gerekmektedir.