3 Aralık  Dünya Engelliler Günü nedeniyle, dün Keşan Gazi Özel Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde düzenlenen programın ardından Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’e bir süredir taşınması söz konusu olan Keşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin kullanmakta olduğu mutfak ve odaları gezdiren Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, bu alanlara çok ihtiyaçları olduğunu ve bu nedenle merkezin bir an önce taşınmasını beklediklerini söyledi.

3 YIL OLDU

Rehberlik Araştırma Merkezi’nin neredeyse 3 yılı bulan bir süredir mevcut alanı kullanmakta olduğuna değinen ve bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’den daha fazla duyarlılık göstermesini isteyen Sönmez,Bu alanlar öğrencilerimiz için çok önemli alanlar. Mutfakta yemek yapmayı, bulaşık yıkamayı öğreniyorlar. Diğer odalarda da gerekirse tek kişilik eğitimler veriliyor” diye konuştu.

YÜKSEL. BÜROKRATİK ENGELLER ÇIKTI

Engelliler konusunda kendisinin de çok duyarlı olduğunu ifade eden Yüksel ise yaptığı açıklamada bu konudaki girişimler sonucu Rehberlik Araştırma Merkezi’nin Abdül Şavur İlkokulu’nun ek binasına taşınmasının söz konusu olduğunu ancak bu konuda karşılıklı yazışmalardan kaynaklanan bürokratik engellerle karşılaşıldığını kaydetti. Yüksel, RAM’ın taşınmasının 2014 yılının haziran, temmuz aylarını bulabileceğini de ifade etti.

Bu arada Kaymakam Dınkırcı’nın bu konuda en kısa sürede hareket edilmesini istediği ve gerekirse geçici bir çözüm bulması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’e talimat verdiği de öğrenildi.