HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’ndeki hizmet anlayışıyla ilgili eleştirilerde bulunan Sorgut, şunları söyledi: “Belediye hizmet anlamında içler açısı durumda. Keşan Belediyesi’nde çok sayıda personel çalıştırılıyor ancak, hizmete geldiğinde istenen randuman alınamıyor. Belediyede, metal yorgunluğu bir kenara bırakın; başıboşluk, umursamazlık ve bıkkınlık var. Belediyede herşey oluruna bırakılmış. Belediye çalışanlarının maaşlarını, Keşan halkı olarak, biz ödüyoruz. Keşan halkı olarak, emlak vergisi, su ücreti olmak üzere gerekli ödemeleri yapıyoruz. Eğer ödemelerde, 1 gün geciktiğimiz zaman cezalı duruma düşüyoruz. Ama Keşan halkı olarak, maaşlarını ödediğimiz belediye çalışanlarının sayısını bilmiyoruz!”

KEŞAN’DA ÖNEMLİ BİR ALT YAPI SORUNU YAŞANIYOR

Keşan’da yerelde iktidarın CHP olduğuna kayıt düşen Mehmet Sorgut sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da hizmet anlamında herhangi bir sorun yaşanıyorsa, bunun sorumlusu CHP’li Keşan Belediyesi’dir. Keşan’da önemli bir alt yapı sorunu yaşanıyor. Yapılan beton büzlerin dar olduğunu çalışmalar başlamadan önce dile getirmiştik. Yetkililerde, Keşan’ın coğrafi konum itibariyle tepede bulunduğunu ve hiçbir sorunun yaşanmayacağı ifade edilmişti. Ancak, Keşan’da suların bazı bölgelerde baskınlara neden olduğunu görmekteyiz. Bereket Keşan tepede bir bölge! Eğer düz zeminde olmuş olsak, şehir içinde botla gezmek zorunda kalırdık. Arabalarımız artık, neme ve suya alıştı (!) Belediyede, işin ehli olmayan kişiler Keşan’da yaşanan sorunu çözmeye çalışıyor. Ama sorunlar çözüleceğine, artarak devam ediyor. Yetkili kurum yaşanan her sorunu göremez. Halkla diyalog içerisinde olunması gerekiyor.”

ZABITA EKİPLERİNİ ŞEHİRİÇİNDE GEZERKEN GÖRMEK İSTİYORUZ

Sorgut, belediyeyle iligli eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşın bir sorunu varsa Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline iletirsiniz. Zabıta ekipleri de belediyenin ilgili müdürlüğüne iletir ve soruna çözüme üretilir. Ama zabıta ekipleri vatandaşa, ‘ağabey, gözünüzü seveyim bana söylemeyin, gidip siz söylerseniz iyi olur.’ diyor. Böyle bir şey olur mu? Sorun varsa bunu kime söyleyeyim? Keşan’da şehiriçinde gezmesi gereken birim Zabıta Müdürlüğü personelidir. Ama onları şehiriçinde gezerken göremiyoruz. Herkes bir yerlerde mesaisini doldurmaya çalışıyor. Keşan’da kaç tane zabıta personeli olduğunu daha bilmiyoruz. Artık zabıta ekiplerini de şehiriçinde gezerken görmek istiyoruz.”

PERSONEL ANLAMINDA HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR

Mehmet Sorgut, “Ben 60 yaşındayım ve bir ilçede yaşıyorum ama kaldırım diye bir şey yok. Ben Mithat Gücüyener Caddesi’nde oturuyorum ve kaldırım diye bir şey yok. Ben kaldırımdan eve giriş yapamadım. Yayalara ait kaldırımlarda, işyerlerinin malzemeleri bulunuyor ya da araç parkları için kullanılıyor. Soruyorum: kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Keşan’da personel anlamında hiçbir çalışma yapılmıyor.” dedi.

ZABITA BİZE YARDIMCI OLACAĞINA BİZDEN KAÇIYORLAR

Keşan Belediyesi’nin askeri personel alımına çok fazla yöneldiğini ifade eden Sorgut, sözlerine şöyle devame etti: “Belediye askerlikten ayrılan personeli bünyesine aldı. Alınan personelde genellikle zabıta da görevlendirildi. Halkla ilişki çok önemlidir. Ama halka gerekli ilişkiyi kuramadıklarını görüyoruz. Zabıta bize yardımcı olacağına bizden kaçıyorlar. Ayrıca belediyeye alınan askeri personelinde sicil durumunun iyi şekilde araştırıldıktan sonra alımının yapılması gerekiyor. Sicili bozuk personelin alımı yapılmamalıdır.”

İŞ EHLİNE VERİLMELİ

Keşan’da yaşayan Mehmet Sorgut sözlerini şöyle tamamladı: “İtfaiyecilik Okulu mezunu bir kişi iş bulamazken, askeri personeller itfaiye de görevlendirildi. Bunu anlamak mümkün değil. Askeri personel daha sonra, o vatandaşın mezun olduğu yerde eğitimlere gönderiliyor. Kısacası iş ehline verilmeli.”