HABER MERKEZİ

“TARİHİ YAPILAR, ATIL VE KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA

Keşan’da bulunan tarihi yapıların kıymetinin bilinmediğini belirten Sorgut, “Tarihi yapılar, atıl ve kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle, Keşan’daki tarihi hamamlar içler acısı durumdadır. Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nin bitişiğinde ve Büyük Cami Mahallesi Kudret Sokak’ta bulunan tarihi hamamlarımız kötü durumda. Bu yerlerin, farklı insanlar tarafından istenmeyen şekilde kullanılmakta olması bizleri son derece üzmektedir. Biz, yaşanan sorunu her yıl gündeme getiriyoruz. Fakat, çözüm anlamında yetkili kurumların herhangi bir adım attığını görmemekteyiz. Sadece tel örgü çekerek o yer koruma altına alınmış olamaz. Yetkililerin artık, bu tarihi miraslara sahip çıkması gerekiyor. Bizler, tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmamız boynumuzun borcudur” dedi.

“GÖREVE GELEN HERKES ELİNE MİKROFONU ALIP, SADECE NUTUK ATIYOR”

Büyük Cami Mahallesi Kudret Sokak girişindekindeki tarihi hamamın durumuyla ilgili konuşan Mehmet Sorgut, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde, ilçemizdeki tarihi hamamın restore edilmesi ve koruma altına alınması talimatında bulunmuştu. Hamamın restoresi gündeme gelmişti ancak, bu işin devamı gelmedi. Cumhurbaşkanımız, ilçemizdeki tarihi hamam konusunda hassasiyet gösterirken; aynı hassasiyet ne yazık ki, yereldeki temsilcileri göstermiyor. Hamamın durumunda şu anda herhangi bir değişikliğin olmadığını görmekteyiz. Yetkililerin, biran önce Cumhurbaşkanının talimatını yerine getirmesini bekliyoruz. Göreve gelen herkes eline mikrofonu alıp, sadece nutuk atıyor. Ama 500 yıllık tarihi hamam konusunda yapılan herhangi bir çalışma yok. Sorunun dikkate alınması için kendimizi mi yakalım?” diye konuştu.

Keşan’da yaşayan biri olarak, bölgenin zenginliklerine sahip çıkmaya çalıştığını belirten Sorgut,“Vatandaş olarak, vergimi veriyorsam yapılan yanlışlar konusunda hesap sormak benim görevimdir. Tarihi yapıların dokusuna zarar verilmeden, günümüz şartlarına uygun şekilde restore edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.