Keşan Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla açılan meslek edindirme kursu kursiyerleri, dün yeteneklerini sergiledi.

Saat 10.30 sıralarında, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nde başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile davetliler katıldı. Katılımcılar öncelikle ana sınıfını ziyaret ederek, minik öğrenciler ve öğretmenleriyle görüştü. Daha sonra ise sergiler ziyaret edilerek, kurs öğretmenlerinden bilgi alındı.

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa devam ettirdikleri Meslek Edindirme Kursları’nın bu yıl da devam ettiğini ifade ederek, “Dezavantajlı olan bayanlarımıza ve çocuklarına yönelik meslek edindirme kurslarımız var. 5 meslek edindirme kursumuz bulunuyor. 2 düz makinecilik, 2 nakış, 1’de kuaförlük kursumuz var. Aynı zamanda katılımcı bayanların çocuklarına yönelik çocuk etkinlik odamız var. Orada da 2 anasınıfı öğretmenimiz görevlendirilmiş durumda. 7 eğitmenimizle, yaklaşık 100 bayan eğitim kurslarda eğitim görüyor. Psikolojik danışman eğitimi de veriyoruz. Maddi ihtiyacı olanlarada destek veriyoruz. Kadın dayanışmasının örneğini gösteriyoruz. Kurslarımıza geçen yıl İŞKUR aracılığıyla devam ettirmiştik. Bu yıl da, 2’nci dönemden sonra İŞKUR’la tekrar bir kurs düzenleyeceğiz. Bayanlarımızın meslek sahibi olmaları ve istihdama yönelik çalışmaların artmasını istiyoruz. Evlerine bir parça olsun ekmek götürmelerini istiyoruz. Kurslarımıza katılanların çoğunluğu düşük sosyoekonomik düzeyde ve eşlerinin çoğu da işsiz veya cezaevlerinde bulunuyor. Bizim amacımız hem aileleri desteklemek hem de bakanlığımızın mevzuatı doğrultusunda çeşitli eğitimler vermek. Örneğin erken yaşta evlilik, erken yaşta gebelik, aile içi iletişim, aileyi ayakta tutacak bütün çalışmaları burada hep birlikte yürütüyoruz.” 

ÖZDER: İSTİHDAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPMAMIZ LAZIM

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de Keşan sosyal Hizmet Merkezi’nin, dezavantajlı kadınlar ve çocuklarına yönelik bir hizmet merkezi olduğunu dile getirerek, “Merkezde 100’e yakın kadın eğitim görüyor. 20’ye yakın çocuğumuzda okul öncesi eğitim alıyor. Biz bunu bugün yakından gördük. Tabi kurs sonrası da istihdama yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Diğer kurumlarla işbirliği yaparak inşallah bu kadınlarımızı istihdama kazandırırız.”

HELVACIOĞLU: BUNU EKONOMİYE KATMAMIZ GEREKİYOR

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beklentilerin üzerinde bir tabloyla karşılaştığını kaydederek, “Gerçekten gurur verici bir çaba. Ancak bütün kurumların istişare içinde çalışması gerek diye düşünüyorum. Tek başınıza ancak başarınızı bu kadar geliştirebilirsiniz. Şehir bir araya gelmeli. Herkes bir araya gelince şehrin fotoğrafı ortaya çıkacaktır. 100’e yakın kursiyer müthiş bir gayret gösteriyor. Halk eğitimden sonra ikinci büyük organizasyonun içerisine girmişsiniz. Ama bunları ekonomiye çevirmemiz gerekiyor. Bizim taraftan baktığımızda Keşan’da hanımlarımızın hepsi maharetli. Evde oturan hanımların hepsi çalışmak istiyor. Bunu bizim ekonomiye katmamız gerekiyor. Burada kaymakamlığın, belediyenin,  halk eğitim, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumların işin içine girmesi gerekiyor. Kadınların dayanışması ev ve el ürünlerini toplu bir organizasyon içerisinde pazara sunarsak herkes evine ekmek götürecektir. Üretici Kadınlar Derneği diye bir organizasyon yaparak ya da bir vakıf çatısı altında bu işi yapabiliriz.”

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar da, yapılan çalışmalarda ciddi emekler harcandığını belirterek, destek olanlara teşekkür etti.